Optimist zeilen ? Vet Cool !!!!

Waarom zou je in zo’n raar wiebelig bootje stappen? Kan dat wel leuk zijn!! Jawel, er zijn een hele hoop redenen om toch in een Optimist te stappen met veel of weinig wind.  Het is een bootje dat goed vaart en je kunt op jonge leeftijd leren zeilen in een Optimist. Voor lichtere en zwaardere kinderen is het een prima bootje om te leren zeilen en om in wedstrijd te zeilen op alle niveaus. Het eerste wat je leert is zeilen voor je CWO 1,2 of 3 diploma’s, natuurlijk alle drie samen met heel veel leeftijdgenoten en dat maakt het erg leuk om te doen.

De combi is speciaal voor beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers onder goede begeleiding. In de combi kun je zeilen op C, B en A niveau. Je begint op C niveau en na een jaar promoveer je naar de B. In de B moet je wedstrijden zelfstandig kunnen varen. Wel heb je een vaste begeleider die ook kijkt of je het goed doet wat je allemaal geleerd hebt. Bij alle wedstrijden vinden voorbesprekingen en nabesprekingen plaats samen met je begeleider. Hier leer je erg veel van. Dan kom je in de combi op A niveau en kun je ook selectiezeilen. Deze wedstrijden worden gezeild over het hele land en je vaart ook op het IJsselmeer. Als je heel goed bent in de selectie kun je ook uitgenodigd worden voor internationale wedstrijden. Hier doen dan ook veel buitenlandse kinderen aan mee. Ben je supertalent dan heb je de mogelijkheid om in de jeugdploeg of in de kernploeg te komen. Je moet dan veel meer trainen. Je kunt dan misschien wel voor Nederland naar het Ek of Wk.

En al die leuke wedstrijden doe je met leeftijdsgenoten. Voor de wedstrijden heb je het reuze gezellig en tijdens de wedstrijden steun je elkaar.

Je kunt in wedstrijdverband in een Optimist zeilen tot en met het jaar waarin je 15 jaar wordt. En zeg nou zelf, zijn er zoveel sporten waar je aan internationale wedstrijden mee kunt doen en zelfs uitgezonden kunt worden naar een Ek of een Wk? Of waar je in een jeugdploeg of kernploeg kunt trainen?

Wil je meer weten over Optimist Club Nederland bezoek dan de website www.optimist.nl