logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw
 

Training en Coaching

 
 

JWZ  biedt verschillende activiteiten voor de Jeugdige wedstrijdzeiler. Van training tot wedstrijdbegeleiding (coaching) tot de combi's.

Wij zien dit als aanvulling op trainingen die je bij je eigen vereniging volgt. Vaak train je door-de-week bij je eigen vereniging, in het weekend train je bij JWZ of doe je mee aan wedstrijden.

Wij bieden trainingen en coaching voor zeilers die het leuk om af en toe te zeilen, wij bieden echter ook trainingen aan zeilers die intensief willen zeilen en die mee doen aan nationale en internationale wedstrijden.

Hieronder vindt je een beschrijving van wat wij te bieden hebben. 

 
 
185-img-3681-150x150
 
 

Voor- en Najaarstraining

Als je niet meer alleen CWO wilt zeilen, maar meer wilt leren over wedstrijdzeilen  zijn de voor- en najaarstrainingen geschikt. Je leert wat het wedstrijdzeilen in houdt en bij de gevorderde zeiler vindt er meer verdieping plaats. 

Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. We hebben alle leeftijden, niveaus en klassen op het water dus het is een gezellige, drukke boel.

De groepen worden ingedeeld op niveau. Ook als je voor het eerst mee wilt doen aan een wedstrijd ben je van harte welkom op deze voor- en najaarstrainingen.

 
 

Grootwatertrainingen

Is het wedstrijzeilen jou ding en wil je graag de overstap maken naar de grotere wedstrijden op het groot water?  Dan zijn grootwatertrainingen een ‘must’. Met deze trainingen ben je voorbereid op de grotere velden en een wedstrijdbaan die meestal verder uit de kust ligt. Op groot water zijn golven een prachtige, extra dimensie. In het begin ben je er nog mee aan stoeien, door de juiste technieken te leren worden golven je vriend. Je wordt steeds zelfstandiger en kunt ook in pittige omstandigheden blijven racen. Als je begint met de grootwatertrainingen verwachten we dat je op binnenwater al wel zelfstandig kunt varen t/m windkracht 5.

Wanneer je op het grootwater wil beginnen moet er eerst overleg met de hoofdcoach zijn om te beoordelen of dit veilig genoeg is.

De grootwater trainingen vinden vaak plaats in Workum. Ter voorbereiding van een wedstrijd willen wij ook wel eens uitwijken naar een andere locatie. U kunt dit terug vinden in de planning en in de kalender.

 
 
splash-150x150
 
 

Intensief programma

JWZ biedt voor de zeilers die van het zeilen hun hoofdsport willen maken en mee willen doen aan de landelijke selectie en de stap willen maken naar de (inter)nationale top de mogelijkheid om deel te nemen aan de intensieve groep.

De intensieve groep is er voor de Optimist, Laser en Splash

Voorwaarden om hier aan deel te kunnen nemen vinden op de volgende pagina's

 
 
002-img-2699-1-150x150
 
 

Herfstkamp

Eén van de hoogtepunten elk jaar is het herfstkamp. Tijdens de herfstvakantie hebben we een grote groep zeilers zes dagen bij elkaar op het starteiland in Sneek. Allerlei zeilers in de verschillende jeugdklassen doen mee, van beginnend tot ervaren wedstrijdzeilers. ’s Morgens starten we met de warming up, overdag het water op en ‘s avonds nog terugblikken met je trainer. Er is natuurlijk ook tijd voor gezelligheid. Na een week training hebben zeilers vaak enorme stappen gemaakt. Minstens zo mooi is dat ze elkaar weer beter hebben leren kennen en vriendschappen weer hechter zijn geworden.

 
 

Bandol

Voor zeilers die goed voorbereid het voorjaar willen starten is de trainingsweek in Bandol (Zuid Frankrijk) een aanrader. Deze week is bedoeld voor de zeilers die al wat meer ervaring hebben en al eerder op groot water hebben gezeild. Bij vragen of twijfel hierover kan er altijd met de trainers overlegd worden. JWZ organiseert de training overdag op het water en natuurlijk stimuleren we dat we als groep met elkaar optrekken. Reis en verblijf regelt iedereen voor zichzelf. Het is een ideale, actieve vakantieweek is een prachtige omgeving.

 
 
lasers-bandol-150x150
 
 
123-img-0200-147-150x150
 
 

Coaching

Neem je deel aan de Combi’s dan krijg je standaard begeleiding, dit zit bij de inschrijving inbegrepen. Elke wedstrijdgroep/ vloot heeft dan één coach mee op het water, de coach is er dus voor alle deelnemers van die groep. Dat komt neer op:

  • voorbespreking met weerbericht, wedstrijdbepalingen en bijzonderheden bij dit wedstrijdwater;
  • op het water hulp bij eten, drinken, persoonlijke verzorging en opvang om zeilers weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijd;
  • nabespreking met een terugblik op de wedstrijden en tips voor de volgende wedstrijden.

Bij wedstrijden in het landelijke circuit meld je je – naast de inschrijving voor de wedstrijd – apart aan voor coaching. Bij deze wedstrijden heeft de coach minder zeilers onder zijn hoede dan bij een Combi. Het gaat nu ook vooral om jouw aandachtspunten: wat gaat jou helpen om jezelf deze wedstrijd beter uit de verf te laten komen? Met hulp van de coach kun je de dingen uit de trainingen en vorige wedstrijden ook weer toepassen in deze wedstrijd.

De zeilers die het intensieve programma volgen gaan met de RTC-coach naar de selectiewedstijden. Wanneer bij landelijke wedstrijden in de Optimist of Laser te weinig zeilers zijn om een JWZ-coach af te vaardigen dan sluiten deze zeilers aan bij de RTC-coach.