laser

De Laser

 
lasers

De Laser Formula

 

De Laser Formula betekent eigenlijk drie Lasers in één! De Laser is de enige boot die je enkel door het verwisselen van een mastonderdeel en het zeil in drie verschillende boten kunt veranderen. Alle boten hebben dezelfde zeileigenschappen en bezorgen je het echte Laser gevoel!

Ben je toe aan een groter tuig dan houd je je boot en koop je alleen de onderdelen: zeil en ondermast. De rest blijft gelijk. Uiteraard kun je alles nieuw kopen maar bij de sectie "Boten te koop" op onze website worden regelmatig gebruikte zeilen en masten te koop aangeboden. Niet voor niets zijn er al zo'n 216.000 Lasers gemaakt (telling 2018).
Ook het vervoer van de Laser is heel gemakkelijk: heel simpel op het dak van je auto of op een trailer.

De verschillende klassen:

Laser 4.7
Ben jij al 40 kg? Probeer dan de Laser 4.7 te eens. Tijdens de Nederlandse wedstrijden is er altijd een groot (en groeiend) 4.7-veld.  In Nederland zijn in de verschillende regio's vaak wedstrijden samen met de Splash en Optimist. Ook de Europa Cup wedstrijden hebben een groot 4.7-veld evenals de EK's en WK's .

De 4.7 is een erkende opleidingsklasse van het Watersportverbond en heeft ook zijn eigen Nationaal Training Team. (NTT). Daarnaast zijn er trainingsmogelijkheden in de Regio bij de Regionale Trainingscentra en de zeilverenigingen.  

Laser Radial
Ben je een tijdje actief in de 4.7 en word je zwaarder?  Dan is de Laser Radial het antwoord.

De Laser Radial is zeer geschikt voor zeilers/zeilsters met een gewicht vanaf 55kg (zonder een maximum). In de Radial zeilen jongens, meisjes, mannen, vrouwen en masters (35+). De Radial is sinds 2004 een Olympische wedstrijdklasse voor dames. Als de 4.7 al niet voor watjes is, dan kun je je voorstellen dat de Radial het mooiste is wat er op eenmans zeilgebied is te krijgen als je (nog) niet in de Standard wil of kan.


Laser Standaard
De Laser Standard behoeft erg weinig introductie. Olympische status sinds 1993. Waar je ook vaart, je vindt altijd wel een paar collega Laserzeilers om mee te varen en na te praten. Weinig Standard zeilers zijn lichter dan 75kg en is daarmee een wat door jongens en mannen gedomineerde klasse.

Wil je meer weten over de splash, bezoek dan de website van de klasseorganisatie (LON)www.laserklasse.nl