logo-combi-noord
 

Zeilplezier!

Ben je benieuwd hoe het is om wedstrijd te zeilen? Of heb je al ervaring en wil je lekker in de regio een wedstrijd varen? Dan is de combi helemaal wat je zoekt.

De Combi is een serie regionale wedstrijden die op een aantal zondagen worden gevaren. Aan de ene kant zijn de Combi's bedoeld om jeugdzeilers enthousiast te maken voor onze mooie sport. Aan de andere kant is het voor meer ervaren wedstrijdzeilers een mooie kans om zich te meten met alle jeugdzeilers in de regio. Voor iedereen is het volop zeilplezier.

We organiseren de Combi's samen met de verenigingen in het Noorden. Elke keer zijn we op een andere plek, zo kom je op de verschillende meren in de omgeving en heeft elke zondag weer haar eigen charme. Elke regio in Nederland heeft Combi's. Degenen die daar het hoogst eindigen mogen in september bij de landelijke Combi-finale hun regio vertegenwoordigen.

 

Voor wie?

De Combi’s zijn er voor alle jeugdzeilers, van beginnend wedstrijdzeiler tot gevorderde. We verwachten dat je (bijna) zelfstandig met de boot kunt zeilen. De jonge Optimist-Groen zeiler hoeft minder zelfstandig te zijn, zij varen op een aparte wedstrijdbaan met extra begeleiding.

De Combi is er voor de Optimist-, Splash-, Lasers- en Flits klasse. Vertegenwoordig je een klasse die ook graag mee wil doen? Neem dan contact met ons op.

Bij de optimisten heb je de volgende klasses:

  • Optimist Groen Dit zijn de beginnende optimist zeilers die nog minimale wedstrijdervaring hebben. Zij varen op een eigen baan met een eigen wedstrijdcomité.
  • Optimist Benjamin Dit zijn de optimistzeilers die na 2012 geboren zijn en wat al wat wedstrijd ervaring hebben / ze hebben al een jaar combi groen gevaren.
  • Optimist Junior Dit zijn de zeilers die voor 2012 geboren zijn en al wat wedstrijd ervaring hebben/ ze hebben al een jaar combi groen gevaren.

De optimist Benjamin en Junior varen samen op de grote wedstrijdbaan

 

 

 

De coach

Bij Combi Noord is er per klasse een JWZ-coach. Deze verzorgt op de zaterdagochtend een clinic met onderwerpen die je direct kunt gebruiken in de wedstrijd. Voor en na elke wedstrijddag bespreekt de coach het verloop van de wedstrijden.

Bij de Optimist Groen - voor de jonge, beginnend wedstrijdzeilers - kan de coach je tijdens de wedstrijd helpen. In alle andere klassen ben je tijdens de wedstrijd op jezelf aangewezen. Tussen de races ondersteunt de coach je om je klaar te stomen voor de volgende wedstrijd.

 

De data in 2024

2 juni ( Combi Groen)

De Veenhoop (Drachten)

9 juni (Opti Benjamin en Junior),

Splash en Laser

Delfzijl

23 juni

ZV Belterwiede (Wanneperveen)

7 juli

VWDTP (Paterswolde),

21-22 september

KWV Frisia (Grou)

? september

KWS (Sneek)

 

Opgeven kan hier:Agenda

laser