logo-combi-noord
 

Vier weekenden zeilplezier 

Ben je benieuwd hoe het is om wedstrijd te zeilen? Of heb je al ervaring en wil je lekker in de buurt meedoen? De Combi is een serie regionale wedstrijden die in vier weekenden worden gevaren. Aan de ene kant zijn de Combi's bedoeld om jeugdzeilers enthousiast te maken voor onze mooie sport. Aan de andere kant is het voor meer ervaren wedstrijdzeilers een mooie kans om zich te meten met alle jeugdzeilers in de regio. Voor iedereen is het volop zeilplezier.

We organiseren de Combi's samen met de verenigingen in het Noorden. Elke keer zijn we op een andere plek, zo kom je op de verschillende meren in de omgeving en heeft elk weekend weer haar eigen charme. Elke regio in Nederland heeft Combi's. Degenen die daar het hoogst eindigen mogen in september bij de landelijke Combi-finale hun regio vertegenwoordigen.

 

Voor wie?

De Combi’s zijn er voor alle jeugdzeilers, van beginnend wedstrijdzeiler tot gevorderde. We verwachten dat je (bijna) zelfstandig met de boot kunt zeilen. De jonge Optimist-Groen zeiler hoeft minder zelfstandig te zijn, zij varen op een aparte wedstrijdbaan met extra begeleiding.

De Combi is er voor de Optimist-, Splash-, Lasers- en Flits klasse. Vertegenwoordig je een klasse die ook graag mee wil doen? Neem dan contact met ons op.

 

De coach

Bij Combi Noord is er per klasse een JWZ-coach. Deze verzorgt op de zaterdagochtend een clinic met onderwerpen die je direct kunt gebruiken in de wedstrijd. Voor en na elke wedstrijddag bespreekt de coach het verloop van de wedstrijden.

Bij de Optimist Groen - voor de jonge, beginnend wedstrijdzeilers - kan de coach je tijdens de wedstrijd helpen. In alle andere klassen ben je tijdens de wedstrijd op jezelf aangewezen. Tussen de races ondersteunt de coach je om je klaar te stomen voor de volgende wedstrijd.

 

De data in 2021

12 & 13 juni           WS Heeg

26 & 27 juni           Watersportwereld Burgumermeer

 3  &  4 juli             VWDTP Paterswolde

11 & 12 september ZV Schildmeer

 

Opgeven kan hier:

Agenda

laser