De Visie van:

 
logo-jeugdwedstrijdzeilen
 

6-300x166Jeugdwedstrijdzeilen Noord probeert jullie, jeugdwedstrijdzeilers, beter en enthousiaster te maken dan jullie al zijn. Dat noemen we talentontwikkeling. Maar Jeugdwedstrijdzeilen probeert van zeilen ook een feestje te maken. Want niet iedereen beleeft het zeilen even fanatiek. Wij nemen beide soorten zeilers even serieus, zowel de fanatieke als de minder fanatieke zeiler; niet wij bepalen hoe fanatiek je moet zeilen, dat doen jullie zelf (soms met een beetje invloed van je ouders).

Hoe we dat regelen? We doen gewoon heel veel en van alles wat, zodat er voor elk wat wils is. Er zijn wedstrijden, trainingen en begeleiding, maar we zorgen ook voor gezelligheid.Het gaat bij ons om twee sleutelwoorden: plezier en kwaliteit. We kijken daarom niet alleen naar het kleine groepje topzeilers maar ook naar de grote groep, naar de beginners en hun ouders die wildvreemd bij ons binnenstappen. Want pas als iedereen zich thuis voelt bij ons, kunnen we met elkaar verder.

Bij ons is niets verplicht. Als je naar de top wil, helpen we je maar al te graag. Maar als je lekker in het clubcircuit en de Combi’s wedstrijden wil zeilen, dan ben je ons even lief en helpen we je zeker zo graag.

Beide soorten zeilers zijn belangrijk: de grote groep die voor de gezelligheid gaat en de soms ook grote groep die fanatieker is. Het is simpel. Des te meer zeilers, des te groter de kans dat er een topzeiler tussen zit – en wie weet, ben jij dat wel! En zonder fanatieke topzeilers, hebben de anderen geen voorbeeld aan wie ze zich kunnen optrekken als ze toch eens wat fanatieker worden. Wij van Jeugdwedstrijdzeilen geven jullie de kans zo te zeilen als jij dat wilt. En jij, de zeiler (en soms je ouders als je nog jong bent) bepaalt zelf wat je wil.

Wij regelen wedstrijden, trainingen en begeleiding en jij zal – afhankelijk van wat je wilt – zelf bepalen wat je daarvan wil gebruiken. Iedere zeiler kan bij ons altijd een stapje vooruit als hij of zij dat wil, er is altijd uitdaging. En tegelijk zorgen we er ook voor dat we gezellige dingen doen. Dat we het leuk met elkaar hebben. Zo is er op elke Combi (dat zijn vier wedstrijden die we elk jaar in Noord-Nederland houden) ook een springkussen en zorgen we rond die wedstrijd voor leuke activiteiten.

7-300x153

Wat kunnen wij

Wij, de stichting Jeugdwedstrijdzeilen, zijn eigenlijk een groepje ouders die soms in samenwerking met het RTC Sneek wedstrijden organiseren.Wij als bestuur zijn toevallig het groepje dat alles aanstuurt, maar eigenlijk wordt Jeugdwedstrijdzeilen gevormd door alle zeilers en ouders bij elkaar. Want iedereen helpt elkaar om er wat leuks van te maken. En iedereen helpt om er iets moois van te maken.

8-300x142

Wat kunnen jullie

Je moet altijd een goed humeur meebrengen! De trainers en begeleiders doen dat ook altijd. En je moet sportief zijn.Waar mogelijk moet je elkaar helpen. Dat helpen moet je heel breed zien: even helpen een boot van de trailer te pakken, iemand helpen met het materiaal als er iets kapot is, maar ook elkaar tactische en technische informatie toespelen. Daarmee maak je die ander beter maar uiteindelijk ook jezelf, want ook jij krijgt dan tips van anderen.

Wie geen informatie deelt, krijgt zelf ook geen informatie en blijft misschien sneller stilstaan in de ontwikkeling. Eigenlijk hoeven we dit niet eens te vertellen, want wie vooruit wil, weet dit soort dingen al lang.