logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw
 

Missie en Visie

 

104693108-2078059099004491-3142939140125885166-oWedstrijdzeilen als sport

Wij houden van sport! En wedstrijdzeilen vinden we één van de mooiste sporten. Onze missie is om - samen met de verenigingen - jeugd enthousiast te maken voor wedstrijdzeilen waarbij ze vervolgens zeilen ook echt als een complete sport kunnen beoefenen. 

Als je wilt komen kennismaken willen we je laten beleven hoe leuk en uitdagend wedstrijden kunnen zijn. Een volgende stap is trainen in een groep en regelmatig racen. Als je bij je vereniging actief bent én bij JWZ het trainingsprogramma volgt kun je volmondig zeggen: “Ik zit op zeilen”. Pas wel op want je kunt geïnfecteerd raken met het zeilvirus! Je neemt dan deel aan wedstrijden door het hele land, zeilen wordt je hoofdsport.

 

whatsapp-image-2019-08-26-at-22-15-31Zeilplezier, met elkaar

Plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Samen trainen en naar wedstrijden gaan levert mooie avonturen op. We willen een vertrouwde sfeer waarin we elkaar stimuleren om het maximale eruit te halen. Er ontstaan vriendschappen, soms ook voor het leven. Hoe het ook loopt, het motiveert enorm als je deel uitmaakt van een ploeg die dezelfde passie deelt.

 

opti-3Voor ieder wat wils

Bij wedstrijdzeilen komt van alles kijken. Het begint met bootcontrole en hard varen. De goede kant op en het tactisch spel met je tegenstanders vraagt om snel keuzes maken. Fit zijn en handig bewegen in de boot helpen enorm, dat is de fysieke kant van onze sport. En je leert omgaan met materiaal, weer, water en wedstrijdregels. De mentale kracht die je hebt ontwikkeld bepaalt in de wedstrijden vaak hoe je uit de verf komt. De zeilsport heeft zóveel kanten dat er voor ieder altijd wel een paar favoriete onderdelen tussen zitten.

Bij JWZ kun je zo fanatiek zeilen als je zelf wilt. Voor de één is wedstrijdzeilen vooral lekker uitwaaien met vrienden, voor de ander is het grenzen verleggen en steeds beter presteren tot aan de top.

 

img-2987Laagdrempelig beginnen

Wedstrijdzeilen is een complexe sport en dat maakt het uitdagend. Tegelijkertijd zie je misschien drempels, die willen wij zo laag mogelijk maken. Met voorlichting en wegwijs in de zeilwereld helpen we je op weg. In het begin is hulp van je ouders nog heel welkom maar je wordt steeds zelfstandiger. O.a. doordat je elkaar steeds meer helpt. Ook ouders doen steeds meer samen waarmee de logistieke uitdaging binnen de perken blijft.

 

dsc-1036Samen met de verenigingen

In onze regio hebben de meeste verenigingen helaas (!) te weinig jeugdzeilers om een eigen wedstrijdteam op te richten. Bij JWZ komen al deze wedstrijdzeilers bij elkaar en daarmee zijn de groepen groot genoeg om aan de slag te gaan.

Onze bedoeling is om de jeugdzeilsport in onze regio samen met de verenigingen verder te ontwikkelen. We betrekken graag trainer/ coaches van verenigingen bij onze activiteiten. Met de organisatie van een Combi-wedstrijd hopen we een impuls te kunnen geven aan het jeugdzeilen bij de vereniging. Ons streven is ook dat het trainingsprogramma aansluit bij wat de vereniging al biedt.

Ook al train je bij JWZ, als zeiler blijf je vooral lid van je eigen vereniging. Mooi als je jouw ervaring terug kunt brengen naar de vereniging. Om op jouw beurt jonge zeilers enthousiast te maken voor onze mooie sport.