Trainingen in de Corona periode

Geplaatst op 26-04-2020  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

Trainingen tijden de Corona periode

 

Beste zeilers en Zeilouders,

Zoals wij in ons vorige bericht lieten weten, wilen wij vanuit JWZ graag weer aan de slag met het geven van trainingen. Trainers en zeilers staan te trappelen!

Wij zijn hierin echter afhankelijk van de richtlijnen van het Watersportverbond, de richtlijnen van de gemeenten en van de verenigingen waar we te gast zullen zijn. Op dit moment zijn wij druk in gesprek met de verenigingen en gemeenten.

Het Watersportverbond heeft afgelopen vrijdag hun richtlijnen gepubliceerd. Wij willen jullie vragen om deze alvast aandachtig door te lezen. Je vindt ze in onderstaande link:

https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/coronavirus/protocol-jeugdsport

Voor wie kunnen wij de trainingen gaan verzorgen.

Vanuit deze richtlijnen moeten zeilers op het water zelfredzaam zijn, er mag geen direct contact zijn tussen de trainer en de zeilers. Dit betekent dat wij de eerste trainingen eerst aan de slag gaan met de meer ervaren zeilers. Dit zijn de zeilers die landelijke wedstrijden varen. Van deze groep willen we zoveel mogeijk zeilers de kans geven om mee te doen.

Als je nog niet aan landelijke wedstrijden hebt deelgenomen en denk je dat je toch voldoende ervaring hebt om jezelf te kunnen redden, stuur dan een mail naar ofni.[antispam].@jeugdwedstreidzeilen.nl. Wij zullen dan met de trainers overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer zijn de trainingen

Zet de volgende trainingen alvast in jullie agenda. Aangezien we nog in overleg zijn kunnen er hier nog wijzigingen in komen.

2 & 3 mei

9 & 10 mei

16 & 17 mei

30 & 31 mei

13 & 14 juni

20 & 21 juni

27 & 28 juni

4 & 5 juli

De locaties

Uitgangspunt voor de maand mei is dat dat groepen zoveel mogelijk verspreid worden om grote aantallen op één locatie te voorkomen. Als ouder kun je niet op de locatie blijven, carpoolen kan ook niet dus we willen de reistijden beperken. Daarbij wilen we ook zoveel mogelijk broers en zussen in dezelfde regio laten.

Omdat we nog in gesprek zijn, zijn de locaties nog niet bekend, deze zullen zo snel mogelijk volgen.

Aanmelden en de kosten

Opgeven kan per weekend op de site https://www.jeugdwedstrijdzeilen.nl/ in de kalender. Voor de maand mei zien wij deze aanmeldingen graag uiterlijk donderag 30 april tegemoet. Deze inschrijvingen gebruiken wij ook om onze planning met de locaties en trainers te maken. Anders dan in de gebruikelijke voorwaarden is dat bij onverhoopte ziekte kosteloos annuleren mogelijk is. Wij hopen dat u hierbij wel rekening houdt dat de kosten voor JWZ gewoon door lopen en u dus echt alleen bij ziekte afmeldt. 

Ondanks dat de trainingen op het water iets korter zijn willen wij het standaard tarief van € 30 wel blijven hanteren. Met de online voor- en nabesprekingen en gebruik van video streven we er naar dat de effectiviteit van een trainingsdag bijna hetzelfde is als anders. Trainers besteden extra tijd in de voorbereidingen, organisatie en online besprekingen. We willen ze hiervoor wel blijve belonen.

Nadere informatie en de richtlijnen.

Per dag en per locatie zullen we één van de ouders vragen om als hulpouder mee te helpen om de corona-maatregelen goed uit te voeren. Afhankelijk van het weer kan zijn dat deze hulpouder ook op het water is (als rescue-ouder in een aparte rib). Verdere invulling van de richtlijnen volgt op korte termijn.

Voor vragen kunt u mailen naar ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur Jeugd Wedstrijd Zeilen