Oversteek IJsselmeer en IJsselmeertocht

Geplaatst op 17-06-2020  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

Beste Zeilers en zeilouders,

De planning is dat we aankomende zaterdag met de Splash en de Lasers de oversteek gaan maken en met de optimisten de IJsselmeertocht.

 Zoals het nu lijkt is het weer goed en zullen de tocht en de oversteek zaterdag gevaren worden.

Aan het eind van de week zullen we hierover echter definitief beslissen en zullen de puntjes op de i worden gezet.

 Hierbij alvast wat voor-informatie.

 Splash / Lasers

We varen samen met een team van TNT en in totaal zullen we met 28 tot 31 zeilers zijn.

Zij zullen om 11 uur vanaf Noord Holland vertrekken en terug naar Workum varen. De precieze locatie zullen we aan het einde van de week besluiten gezien de windwijzigingen die nog kunnen komen.

Het is belangrijk dat alle zeilers goede kleding aan hebben (zo nodig wat mee geven in de rib), dat ze zonnebrand mee hebben en voldoende voeding en drinken (minimaal 3 liter mee bijvoorbeeld 1 anderhalve literfles en nog een paar kleine). 

Aangezien het een erg lang stuk varen is en we uit eerdere overtochten wijs zijn geworden gaan we bij de Splash met één rib minder het water op en zal er doorgewisseld worden. Graag horen wij uiterlijk morgen (woensdag) of iemand er een probleem mee heeft dat er in andermans boot gezeild wordt. (bij het aanmeren en weg varen zitten de zeilers in hun eigen boot.

 Willen jullie deze week alle lijntjes en schroefjes etc goed controleren en zo nodig vervangen.

We willen vragen of degene die zijn boot niet mee neemt (horen jullie nog) zijn helmstok met joystick als reserve mee wil nemen?

Er gaan vier trainers mee en er zullen voldoende extra ribs aanwezig zijn.

Optimisten

De optimisten gaan een IJsselmeertocht maken. De route staat nog niet helemaal vast. Wel is het uitgangspunt om in Workum te vertrekken en weer terug te komen. 

We zijn met 12 zeilers. Er gaan twee trainers mee en nog een extra rib.

Zorg voor voldoende eten en drinken mee (2 a 3 liter) en vergeet de zonnebrand niet.

Streven is om 10 uur zeilklaar.

Willen jullie je boten goed controleren. Alle hoeklijntjes en andere lijntjes twee keer om de mast en giek kunnen en goed vast zitten. Geen knopen in de sleeplijn. Controleer ook even de pees van de joystick of daar geen scheurtjes in zitten.

Kortom de boot moet in goede conditie zijn!!

Nu zijn er een aantal ouders met kinderen in zowel de splash/laser als de optimist, wat voor wat logistieke ongemakken kunnen zorgen. Wij willen jullie vragen om dit zoveel mogelijk onderling op te lossen, mochten er toch problemen ontstaan neem dan contact met ons op.

Hou donderdag/vrijdag de mail en app goed in de gaten.

Mochten er nog vragen zijn neem dan contact met ons op via ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl of  06 30969345 (Miranda)

Wij hebben er zin, tot zaterdag.

 Groetjes,

Trainers en bestuur JWZ