Nieuwsbrief oktober 2020

Geplaatst op 05-10-2020  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

 

Beste Zeilers en Zeilouders,

Helaas zijn het nog steeds rare tijden waarin we snel moeten schakelen. Vanuit JWZ proberen we zoveel mogelijk te zeilen en het zo veilig mogelijk te houden. Wij willen jullie allen dan ook bedanken voor jullie begrip en behulpzaamheid.

Afgelopen periode

Najaarscompetitie

Voor de beginnende (wedstrijd)zeilers heeft JWZ met een aantal verenigingen een najaarscompetitie opgezet om vooral ook deze zeilers kennis te laten maken met wedstrijdzeilen. We hebben hele mooie wedstrijden gehouden in Paterswolde, Wanneperveen (Belterwiede), Burgum en Drachten. De opkomst was mooi en wij hopen dat alle zeilers een leuke dag hebben gehad. Helaas heeft de stijging van coronabesmettingen wat roet in het eten gegooid en zijn de wedstrijden op Sneek en Schildmeer niet door gegaan.

Iedereen die de smaak te pakken heeft gekregen kan meedoen met de trainingen in het najaar. Zie verderop in deze nieuwsbrief. Normaal gesproken hebben we tijdens de herfstvakantie het befaamde herfstkamp. In 5 dagen worden er dan mooie stappen gemaakt. Helaas is een herfstkamp niet mogelijk  maar organiseren  wel  een  training. Doe vooral mee als je komend voorjaar voorbereid aan de start wilt verschijnen. Mocht je  nog niet zeker weten  of zeilen jouw sport wordt, sluit dan ook aan om het verder te ontdekken!

Komend voorjaar zullen wij hopelijk weer de Combi’s kunnen varen. Als de meeste zeilers die er nu waren weer van de partij zijn dan hebben we weer een mooie competitie!  Houd de kalender goed in de gaten!

Landelijke wedstrijden

Gelukkig hebben we de afgelopen maand een paar mooie wedstrijden kunnen varen. De weersomstandigheden waren niet altijd even eenvoudig maar de Noord zeilers hebben goed van zich laten horen. Zowel bij de Optimist, Splash als Laser zijn of worden er zeilers gevraagd voor de Optimist-Kernploeg, Splash-TNT en het Laser-NTT. Allen van harte gefeliciteerd en top gedaan.

Betalingen

Binnenkort gaan wij controleren of alle betalingen van de trainingen zijn gedaan. Wij willen je vragen om zelf ook te controleren of je alle trainingen betaald hebt. Wanneer je inlogt op de site kun je via “mijn captain” naar facturen. Mocht je nog geen inlog  hebben mail dan naar ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl

Vacature nieuwe bestuursleden

In de laatste nieuwsbrief hebben wij een dringende oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden. Een aantal mensen hebben hun hulp hebben aangeboden en daar zijn we heel blij mee. Zo zijn er nu een aantal mensen bezig met een opzet voor sponsoring, iemand heeft hulp aangeboden voor de website en mensen willen ondersteunen met logistieke zaken. Onze dank hiervoor want zonder deze hulp is het niet te organiseren.

geen-reactie

 

Op de vacature voor nieuwe bestuursleden hebben we helaas concreet geen reactie gekregen. Hierbij rijst de vraag hoe we volgend jaar verder moeten. Mocht je nog twijfelen neem dan vooral contact met ons met je vragen.

Programma najaar

Voor de komende periode proberen we nog op een corona veilige manier een aantal activiteiten te organiseren. Tot met half november zijn ALLE zeilers - beginnend, gevorderd - van harte welkom! Hoe meer zeilers er komen, hoe meer we de groepen kunnen indelen op gelijkwaardig niveau.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie willen wij een aantal trainingsdagen organiseren van donderdag 15 oktober t/m zondag 18 oktober een training organiseren voor zowel de Splash, de Laser als de Optimist. De trainingen zullen plaatsvinden in Heeg.

Voor de trainingsdagen is er de mogelijkheid om je per dag op te geven. De training kan door gaan als we per klasse minimaal 6 zeilers hebben. Mocht je maar een paar dagen mee willen doen dan willen we je vragen om je voor het weekend van 17/18 okt. op te geven zodat de kans groter is dat we in ieder geval voor dat weekend voldoende zeilers hebben om het door te laten gaan.

Opgave graag uiterlijk 9 oktober via de site.

Splash-klasse

Zoals het nu lijkt gaat de SKON nog twee trainingsweekenden organiseren om o.a. ook te kijken wie er door kunnen stromen naar TNT. Tijdens die weekenden geven de eigen trainers de trainingen. Inschrijven via JWZ is hiervoor noodzakelijk.

De data voor die weekenden zijn 17 & 18 en 25 & 26 oktober. De locatie is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk in het midden van het land zijn. Mochten deze trainingen niet doorgaan zullen ze op locatie van JWZ plaatsvinden.

Opgave graag uiterlijk 9 oktober via de site.

Najaarstrainingen

Voor de Splash-, de Laser- als de Optimist-zeilers (beginnend en gevorderd) willen wij van het najaar nog een aantal trainingen organiseren. De locaties hiervan zijn nog niet helemaal rond, maar het idee is om deze af te wisselen in Groningen en Friesland.

De data’s hiervoor zijn

·       Zondag 25 oktober

·       Zondag 1 november

·       Zondag 8 november

·       Zondag 15 november

·       Zondag 22 november (alleen voor gevorderde wedstrijdzeilers)

·       Zondag 29 november (alleen voor gevorderde wedstrijdzeilers)

 

Opgave uiterlijk twee weken voor de trainingsdag.

Voorschriften

Tijdens alle trainingsdagen geldt dat wij ons houden aan de landelijke RIVM richtlijnen, de richtlijnen van NOC*NSF, het protocol van de vereniging waar wij te gast zijn en ons eigen corona protocol.

Voor elke trainingsdag zullen wij één of twee ouders vragen om corona-ouder te zijn. Wij hopen dat meerdere ouders hierin mee willen helpen zodat we niet steeds aangewezen zijn op dezelfde ouders.

De kans op afgelasting is groter dan normaal. Corona maatregelen kunnen immers worden aangescherpt. Met de huidige richtlijnen kunnen we niet gemakkelijk en lang binnen verblijven. Waar we normaal in de herfst best een alternatief programma binnen kunnen organiseren lukt dat nu niet. Al met al zullen we bij slecht weer wat eerder dan normaal afgelasten. In zo’n geval worden er geen kosten in rekening gebracht.

Stel je vragen

Als je nog niet zo vertrouwd bent met varen in de herfst of wat opziet tegen kou, neem dan contact met ons op. We kunnen je adviseren welke kleding echt werkt en wat nog helpt om ook in de herfst en winter lekker te kunnen zeilen. Bedenk dat in de herfst het water nog warm is, een keer omslaan is slimmer in november dan in maart!

Clinics

We zijn op dit moment nog aan het kijken of we van het najaar/winter (E)-clinics kunnen geven. Mochten jullie zelf leuke onderwerpen weten dan horen wij het graag.

Volgend jaar

Ondertussen zijn we begonnen met de kalender voor volgend jaar. Duidelijk is al wel dat we voor de zeilers die aan de landelijke wedstrijden meedoen geen onderscheid meer gaan maken in intensief of basis programma Een van de redenen hiervoor is dat wij net als veel verenigingen te maken hebben met krimp en de groepen anders te klein zijn. Hoe we het wél willen insteken is nog niet helder. We zullen de komende weken met zeilers, trainers en ouders zoveel mogelijk inventariseren wat een goede opzet is. Als je hier ideeën over hebt, laat ze horen aan een van ons.

Nu eerst op naar een mooi najaar! 

Veel zeilersgroeten,

Het bestuur van JWZ

Jeroen Kruijer, Myrna Kroon, Koen van Esch, Jan-Rein van Esseveld en Miranda van der Hout