Nieuwsbrief juni

Geplaatst op 10-06-2020  -  Categorie: Algemeen

 

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

Nieuwsbrief Juni

Beste zeilers en zeilouders,

De maatregelen versoepelen, we hebben daarmee nog mooie vooruitzichten voor de rest van het seizoen. Graag nemen we jullie mee in onze plannen.

TRAININGEN JUNI EN JULI

De groepen die tot nu toe op Schildmeer en Balk trainden worden nu samengevoegd en daarmee hebben we weer grotere groepen. Aangezien we dit voorjaar geen wedstrijden hebben, willen we deze periode ook nog iets anders organiseren dan alleen de standaard trainingen. Het is een kans om zeilers breder op te leiden. Zeilers die veel verschillende omstandigheden meemaken worden betere zeilers. En andere prikkels motiveert. Onze inzet is breed opgeleide zeilers met passie voor de sport!

Op 13, 14, 20, 21, 27, 28 juni en 4 en 5 juli staan er trainingen gepland, zoveel mogelijk vanuit Workum. Aanmelden kan nog tot woensdag 10 juni.

Nog steeds gelden de protocollen, de specifieke maatregelen voor de situatie in Workum staan op de site van JWZ. Lees deze weer goed door, er zijn een paar dingen veranderd. We zoeken ook ouders die corona-coördinatoren willen zijn. Communicatie daarover verloopt via de app-groepen. Voor de verschillende klassen hebben we de volgende plannen.

 

Oversteek IJsselmeer (Laser en Splash - groot water)

Het idee is om op 20 juni (eventueel vanwege het weer verschuiving naar 21/ 27 of 28 juni) een oversteek te gaan maken op het IJsselmeer. Dit duurt een hele dag. Afhankelijk van de wind zal er in de dagen voorafgaand bepaald worden vanwaar we vertrekken en waar we eindigen. Windkracht 4 tot 5 is het mooiste, dan gaat het vlot en hebben we de meeste lol. Het vraagt wel wat logistiek omdat zeilers, boten en trolleys gebracht en gehaald moeten worden. Wij zijn hierin erg afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en kunnen pas op het laatste moment beslissen of het door kan gaan.

Deze overtocht is bedoeld voor zeilers die ervaring hebben met wedstrijden op groot water. Als je twijfelt of je hier voldoende bootcontrole voor hebt, vraag het je coach.

Wil je nog mee doen, meld je dan uiterlijk woensdag 10 juni aan.

 

Splash - binnenwater

Een aantal zeilers die nog geen ervaring hebben met groot water hebben zich al aangemeld voor zondagen en enkelen ook voor zaterdagen. We zijn aan het kijken of we voor de zondagen deze groep wat groter kunnen krijgen (ca. 6 zeilers).  Bij goed weer kunnen zij dan vanuit Workum op het IJsselmeer varen en bij ruwere omstandigheden wijken ze uit naar binnenwater. Meedoen op de zaterdagen kan, maar als de omstandigheden te ruw lijken is het voor deze zeilers niet veilig en dan is de groep te klein om naar binnenwater te gaan. De beslissing wie mee kan doen en waar we varen zal vanuit het bestuur in overleg met de trainers worden genomen. Wij zullen hier uiterlijk op donderdag voorafgaand aan het weekend over communiceren.

Wil je meedoen, met name op de zondagen, meld je dan uiterlijk woensdag10 juni aan.

 

IJssemleertour (Optimist – groot water)

Ook voor deze groep willen we - als de omstandigheden het toe laten - een IJsselmeertour zeilen. Dit zal een tocht langs de kust van het IJselmeer worden. Het idee is om dit op 20 juni te doen (eventueel vanwege het weer verschuiving naar 21/ 27 of 28 juni.

Hier gelden dezelfde uitgangspunten als bij de overtocht van Laser/ Splash: Windkracht 4/5, paar dagen voorafgaand vertrek- en eindpunt duidelijk en logistiek wat extra werk.

 

Optimist – binnenwater

Tot nu toe hebben enkele basisgroep-zeilers zich aangemeld die normaal op binnenwater varen. Zij kunnen meetrainen in Workum als de omstandigheden dat toelaten. Voor hen is het wel goed om alvast ervaring op te doen met groot water.

Ook voor deze groep zou het mooi als er nog enkele zeilers bijkomen zodat we bij ruwe omstandigheden in Workum deze groep kunnen splitsen en uit kunnen wijken naar binnenwater.

Wanneer de groep niet groot genoeg is om te splitsen gelden voor deze zeilers dezelfde afspraken als bij de Splash, bij te ruw weer kunnen zij niet varen in verband met de veiligheid. 

Ook hier geldt: mocht je nog geïnteresseerd zijn om mee te doen, met name op de zondagen, meld je dan uiterlijk woensdag 10 juni aan.

 

5 JULI - JWZ FRIESLAND TOUR (Splash, Laser en Optimisten)

Om het voorseizoen af te sluiten en de vakantie in te luiden willen wij op 5 juli vooralle JWZ-zeilers een toertocht door de Friese sloten, bruggen, meertjes, dorpen en steden organiseren. We komen van alles tegen wat vraagt om creatieve oplossingen! Mooi om met alle zeilers bij elkaar – Laser, Splash en Optimist - dit aan te gaan. We starten en eindigen op dezelfde plaats, dat zal ergens in de gemeenten Súd-West Fryslân of Fryske Marren zijn. Bijzonderheden volgen later.

 

Wil je nog meedoen? Meld je dan uiterlijk 10 juni aan via de site.

 

ZOMERTRAININGSWEKEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

In een eerdere mail hebben we bij jullie geïnformeerd of er animo is voor zomerweektrainingen. We hebben voor ogen om in deze weken vooral veel oefenwedstrijden te varen om weer wedstrijdritme op te doen. Samenwerking met andere groepen uit Nederland is hierbij essentieel zodat we meer boten op de startlijn hebben. Hoe mooi zou het zijn als we met 20 of hooguit 30 op de startlijn liggen. Kijkend naar jullie animo en om te kunnen samenwerken met andere groepen uit Nederland komen we uit op de volgende kalender:
- ma. 13 t/m zo. 17d juli: Splash – Workum (samen met SKON T&T) (dit is een week later      dan eerder vermeld).
- ma. 10 t/m vr. 14 aug: Laser, Splash, Optimist - Te Workum

Nadere info volgt snel.

Puntsgewijs komt het op het volgende neer:

- Elke dag van 10-17 uur
- Zelf zorgen voor voeding en evt. overnachting.
- De kosten zijn max. € 175,-, dat is iets meer dan gebruikelijk om mogelijk extra kosten voor gebruik accomodatie te kunnen betalen.

Meld je uiterlijk 15 juni aan voor deze weken zodat wij de planning met trainers en locatie definitief kunnen maken.

Voor Optimist-zeilers die op binnenwater varen zijn we aan het kijken of we een groep kunnen samenstellen die ook een week traint. Samen met trainer van JWZ sluit die groep dan aan bij een zomerweek van een vereniging in Noord. Dit zal dan in de week van 6 t/m 10 juli zijn of van 10 t/m 14 aug. Uiterlijk 14 juni maken we bekend of dit gaat lukken.

Mocht je geintresseerd zijn mail dan alvast naar ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl

 

TRANSITION CLINICS MEDEMBLIK

Voor zeilers die dit jaar of volgend voorjaar denken aan een overstap naar Laser of 29er organiseert het Watersportverbond transition clinics. Goed om uitgebreid kennis te maken met de boot, de mensen, de klasse en de manier van trainen. De clinics zijn in de zomervakantie in Medemblik. Het worden waarschijnlijk hele weken. De organisatie daarvan is in volle gang, binnenkort volgt de aankondiging hiervan. Als je hier nu al vragen over hebt, mail dan met Koen van Esch (koen.van hcse.[antispam].@rtc-zeilen-noord.nl).

 

WEDSTRIJDEN NAJAAR

In deze corona-tijd is voorspellen moeilijk maar we gaan ervan uit dat we vanaf 1 september weer wedstrijden gaan varen. De zeilers die aan de landelijke wedstrijden meedoen, kunnen heel wat weekenden racen.

Echter blijven er weinig wedstrijden over voor de beginnende zeilers, nu de Combi’s niet doorgaan. Wij zijn met verschillende verenigingen bezig om te kijken of we voor drie zondagen in het najaar een competitie kunnen organiseren.

Dit om zeilers die op binnenwater varen nog mooie wedstrijden te kunnen bieden en zeilers zonder wedstrijdervaring kennis te laten maken met onze mooie sport! Nadere informatie zal hierover nog volgen.

Tot zover. Als je nog vragen, opmerkingen, suggesties, tips of tops hebt, mail ons op ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Jeugd Wedstrijd Zeilen