Nieuwsbrief januari 2021

Geplaatst op 01-01-2021  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

 

nieuwjaar

Dat 2021  maar een heel mooi en gezond zeiljaar mag worden.

Zoals beschreven in de nieuwsbrief van december zouden wij op korte termijn nog terug komen op een aantal zaken, waaronder het programma van 2021 en de site.

Het programma van 2021 staat hier op de site.  

Deze is op een paar punten nog in concept, waaronder de combi in Heeg.

In de agenda (menu balk) op de site staan alle activiteiten tot aan de DYR, waarin je je op kan geven voor alle activiteiten.

 

Winterprogramma

Voor de komende periode zijn we erg afhankelijk hoe de voorschriften rondom de Corona verder vorm gaan krijgen. Als we in de wintermaanden kunnen zeilen dan willen we wel gebruik kunnen maken van een binnenruimte en douches. Zodat de kou niet de overhand gaat krijgen.

Gezien de huidige regels is dat niet mogelijk. Hopelijk is het na 19 januari anders en kunnen we op de zondagen aan de slag.

Om toch fysiek bezig te zijn en met elkaar in verbinding te blijven hebben we wat extra activiteiten in het winterprogramma toegevoegd.

 

Optimist: E-clinic elke vrijdagavond

Mark en Karola verzorgen elke vrijdagavond van 19:00 uur tot 20:15 uur een E-Clinic voor alle Optimist-zeilers. Het begint met 20 min. fysieke training. Daarna volgt wat theorie met handige weetjes, afgesloten met een quiz of spel. Als er die zondag training is volgt nog een korte voorbespreking daarvoor.

Om goed voorbereid het seizoen in te gaan en contact met de groep en trainers te houden is het voor alle Optimist-zeilers echt aan te bevelen om bij deze E-clinics aan te sluiten. Deelname is gratis. We beginnen op vrijdag 8 januari van 19:00-20:15 uur. De laatste E-clinic is op 19 februari.

Bij de activiteit in de agenda kunnen jullie de link vinden om deel te nemen.

Online hangtraining voor Splash en Laser/ E- clinic elke woensdagavond

Hangtraining met Dominique: hangen in je hangbankje, ondertussen beetje bijkletsen en wat extra oefeningen om ook de bovenkant van het lichaam te prikkelen. Elke woensdagavond van 13 januari tot en met 17 februari van 19:30 tot 20:15 uur. De training is voor alle Laser- en Splash-zeilers.

Voordat we hiermee van start kunnen is er nog wel wat kluswerk te doen! Zonder hangbank kan er niet gehangen worden er zal dus een hangbank moeten worden gebouwd. Op de site kunnen jullie een link vinden van een bouwtekening om met een paar balken en een hangband een eenvoudige en doeltreffende hangbank te maken! Bestel je materiaal online bij de bouwmarkt, bij de meesten kun je het wel afhalen. De link om deel te nemen is te vinden op de site onder de activiteit in de agenda.

tekening hangbank

Survivalrun op 10 en 17 januari

Op 10 en 17 januari kunnen we gezien de richtlijnen nog niet het water op en maar willen we toch met elkaar fysiek bezig zijn.

Onze keuze is gevallen op een survivalrun voor alle Optimist, Splash en Laser zeilers.

We hebben geprobeerd om de reistijden te beperken door twee locaties te vinden. Helaas is dat niet gelukt.

We kunnen terecht in Nieuwolda.  De survival is  van 13:30 tot 15:00 uur en de kosten bedragen waarschijnlijk € 10,- per keer.

Zorg voor (laagjes)sportkleding, een lange broek en warme kleding achteraf en wees vooral niet bang om vies te worden.

Opgave kan tot max twee dagen voor de activiteit.

Voor de zondagen vanaf 24 januari proberen we dus het water op te gaan. Wanneer dit vanwege weersomstandigheden of de Corona maatregelen niet mogelijk is zullen we ook dan kijken naar een alternatief programma.

survivalrun

Trainingsweek voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie willen we waar mogelijk een trainingsweek in Nederland organiseren. We zijn hier op dit moment nog druk mee bezig, Op korte termijn zullen wij hier meer informatie over delen.

 

Binnen- en buitenprogramma

Zoals in onze vorige nieuwsbrief te lezen was hebben wij het komende jaar een binnen- en buitenprogramma. Dit is een iet wat andere insteek dan afgelopen jaren. Meer informatie hierover is te vinden op de site via de volgende link binnen- en buitenprogramma.

Mochten er nog vragen zijn horen wij het graag.

 

Bijeenkomst ouders

Graag zouden wij met de ouders (en eventueel oudere zeilers) onder andere het programma voor het komende jaar willen bespreken.

  • De Optimisten hebben wij gepland op vrijdag 15 januari om 20:15 uur
  • De Splash hebben wij gepland op dinsdag 19 januari om 20:00 uur
  • De Laser hebben wij gepland op dinsdag 26 januari om 20:00 uur

Je kan je aanmelden via de agenda op de site. In de agenda is ook de link voor de bijeenkomst te vinden.

 

Betalingen

Twee weken geleden hebben degenen die nog betalingen van het afgelopen jaar open hadden staan herinneringen gekregen. De meeste mensen daarvan hebben nu betaald, er staan er echter nog enkele open. Als je een herinnering hebt gekregen en deze nog niet hebt betaald, wil je dit zo spoedig mogelijk doen?

 

Site

De komende dagen gaan we de website verder in orde maken. Loop deze eens door! Aanvullingen en ideeën horen wij graag.

 

Vanuit JWZ wensen wij jullie een heel mooi jaar.

Mochten er nog vragen of suggesties zijn dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Jeugd Wedstrijd Zeilen Noord

Jeroen, Myrna, Jan Rein, Koen en Miranda