Nieuwsbrief februari 2021

Geplaatst op 09-02-2021  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

Nieuwsbrief februari

Beste zeilers en zeilouders,

Hierbij alweer de nieuwsbrief van februari, geschreven onder winterse omstandigheden.

Ondanks de lockdown hebben we niet stil gezeten. Zo’n 15 zeilers hebben in januari meegedaan met een survival-run. Ondanks de blubber en de kou was het zeer geslaagd en zijn ze weer even fysiek goed bezig geweest.

Daarnaast zijn de zeilers druk geweest met de E-clinics. De Optimist-zeilers komen iedere vrijdagavond digitaal bij elkaar en de Lasers en Splashes iedere woensdagavond om te trainen in het hangen.

Ook zijn er per klasse bijeenkomsten met de ouders en oudere zeilers geweest.

 

niewsbrief-feb-2021

Komende periode

Voor de komende periode hebben we ook weer wat activiteiten op stapel staan.

In ieder geval zullen wij tot aan 2 maart geen activiteiten op het water organiseren. De meerwaarde van ’s winters zeilen vinden we niet opwegen tegen de Covid-strijd. Het blijft steeds een moeilijk dilemma, de weerberichten voor de komende weken hielpen ons bij de beslissing. We hopen dat wij na 2 maart het zeilen weer op kunnen pakken. Houd de berichtgeving hierover goed in de gaten en zorg dat je boot helemaal op orde is.

Voor de Laser- en de Splash-zeilers gaan we nog extra e-clinics organiseren. Voor de Splash-zeilers is dat de komende drie zondagen (14, 21 en 28 februari) van 13.00 tot 14.30. Opgeven kan via de site, daar is ook de link te vinden. Data en tijden voor de Laser-zeilers volgt later in de groepsapp.

Wat de wedstrijden betreft is alles nog heel onzeker. De Dutch Youth Regatta (DYR) gaat niet door. Veel veiligheids-regio’s hebben aangegeven dat er voor 1 juni geen evenementen komen. Wij gaan begin maart met de verenigingen in gesprek wat dit inhoudt voor de Combi’s en wat eventueel alternatieve mogelijkheden zijn.

Zodra we meer weten komen we hierop terug.

Nieuwe bestuursleden

We zijn erg blij om te mogen melden dat wij sinds afgelopen maand twee nieuwe bestuursleden erbij hebben, Jelmer Zittema en Bent Nielsen. Zij zijn geen ouders van zeilende kinderen, maar oud JWZ-zeilers die mee willen helpen om er voor de huidige zeilers net zo’n fijne tijd van te maken als zij zelf hebben gehad. Vanuit het bestuur hebben wij ze van harte welkom geheten.

Jelmer en Bent stellen zich hieronder alvast even aan jullie voor, we hopen dat jullie snel met ze kunnen kennismaken tijdens de live activiteiten.

foto-jelmer-1

Ik ben Jelmer Zittema uit Groningen. Ondanks dat ik in Groningen woon spreek ik ook een aardig woordje Fries, ik ben namelijk opgegroeid in Grou. Relatief laat, op mijn elfde, ben ik bij KWV FRISIA begonnen met zeilen. Samen met mijn ouders die overigens geen watersporter waren, mijn eerste optimist gekocht. En daar stonden we bij de vrijdagavondtrainingen. Zonder waltrailer want die vonden we de eerste keer alleen maar onhandig, later wisten we wel beter..... Al vrij snel ben ik ook in aanraking gekomen met wedstrijdzeilen en voer ik de combi's van Jeugd Wedstrijd Zeilen. Van de C naar B, naar de A en toen ook direct nationale en internationale wedstrijden, dit onder begeleiding van JWZ. Sindsdien ben ik tot mijn 19e meerdere dagen doordeweeks en zeker ieder weekend met zeilen bezig geweest. Een tijd lang in de Splash gevaren, waarin ik mijzelf in Wereldkampioen van 2012 mag noemen en daarna in de de laser Radiaal. 
 
Bij toeval ben ik op mijn 19e gestart met het trainen en coachen van zeilers in de Splash. Iets waar ik al snel net zoveel plezier uit haalde als zelf in de zeilboot zitten. Ik heb als zelfstandig coach op veel plekken zowel nationaal als internationaal zeilers getraind en gecoacht. Ook ben ik coach geweest van Guyonne Schuch toen zij Wereldkampioen werd in Splash, jullie misschien welbekend. Op dit moment is zeilen weer een hobby geworden en ben ik nog meerdere keren per jaar te vinden op het water in de Regenboogklasse, waar ik samen met een vast team vaar in Regenboog nummer 12. 
 
JWZ heeft mij enorm veel gegeven: persoonlijke ontwikkeling, veel plezier in het zeilen en vrienden voor het leven. Het idee om bij JWZ in het bestuur te gaan is ontstaan vanuit de gedachte om de huidige jeugd deze dingen ook te geven die JWZ mij heeft gegeven. Ik kijk ernaar uit en hoop jullie allen snel tegen te komen op het water!

foto-bent

Mijn naam is Bent Nielsen en ik kom uit Groningen. Door op mijn achtste mee te doen aan een open dag bij ZVOSS ben ik in aanraking gekomen met het zeilen. Al snel vond ik het zo leuk dat de vrijdagavondtraining elke week op de planning stond en mijn eerste Optimist maar gekocht moest worden. Een jaar na mijn kennismaking met het zeilen kwam ik in contact met Jeugd Wedstrijd Zeilen, door mee te doen met de combi's. Vanaf dat moment heb ik meegedaan aan de verschillende combi's en trainingen van Jeugd Wedstrijd Zeilen. Na het doorlopen van de Optimist C, B en A heb ik de overstap gemaakt naar de Splash. Vanaf dat moment begon ik ook meer nationale en internationale wedstrijden te zeilen. Al snel was ik  meerdere dagen bezig met zeilen. Dit heb ik volgehouden tot mijn 19e, waarvan de laatste twee jaar in de Laser Radiaal. Door een blessure heb ik moeten stoppen met het zeilen.  

Door het niet meer te kunnen zeilen ben ik hele andere dingen gaan doen en ben ik niet meer echt betrokken geweest bij het zeilen. De laatste jaren ben ik erachter gekomen dat ik het zeilen best ben gaan missen en heb daarom gekeken hoe ik toch weer betrokken kon raken. 

 

Bij Jeugd Wedstrijd Zeilen heb ik altijd enorm veel kunnen leren, maar vooral ook plezier kunnen hebben in het zeilen. Door in het bestuur te gaan zitten van Jeugd Wedstrijd Zeilen hoop ik de jeugd net zo'n leuke tijd te geven als ik zelf heb beleefd. Ik hoop dat we snel weer kunnen beginnen met zeilen en jullie tegen te komen op het water.  

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Jeugd Wedstrijdzeilen

Jeroen, Myrna, Koen, Jan Rein, Jelmer, Bent en Miranda