Nieuwsbrief december 2020

Geplaatst op 16-12-2020  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

We zitten al weer aan het einde van 2020. Wij willen in deze laatste nieuwsbrief van 2020 even terugblikken op het afgelopen jaar. Zoals eigenlijk voor alles, is ook bij Jeugd Wedstrijd Zeilen het jaar anders verlopen als wij in januari hadden verwacht.

Trainingen, wedstrijden, de combi's en evenementen in het buitenland konden dit jaar vawege Corona niet doorgaan.

Binnen Jeugd Wedstrijd Zeilen hebben we steeds geprobeerd om mee te bewegen met de landelijke richtlijnen. We hebben geprobeerd dat, zodra het kon, er ook gezeild kon worden. Dit heeft dankzij de enorme flexibiliteit van ouders, zeilers, trainers en vrijwilligers geresulteerd in een aantal mooie zeildagen en enkele wedstrijden.

Als kers op de taart hebben we in de zomervakantie twee hele mooie trainingsweken in Workum kunnen organiseren. In die weken hebben alle zeilers afzonderlijk mooie stappen gemaakt, is de saamhorigheid onder de zeilers gegroeid en hebben we meer verbinding met andere verenigingen gekregen.

Helaas waren er dit jaar geen Combi's. In plaats daarvan hebben we in september op een paar zondagen bij verschillende verenigingen een najaarscompetitie kunnen organiseren om zo ook de (nieuwe) beginnende zeiler met het wedstrijdzelen kennis te laten maken. Met gemiddeld zo'n 30 zeilers was dit zeer geslaagd.

Gelukkig waren er dit najaar toch nog een paar mooie selectiewedstrijden met veel deelnemers uit Noord. In de één-persoon boten hebben we als regio weer een mooie afvaardiging in de verschillende Nationale Jeugdteams. In de Optimist Jeugd-Kernploeg zitten nu 5 zeilers uit Noord, bij de Splash Top & Talent ook 5 en bij het Nationale Training Team van de laser 4.

In oktober hebben we van Yorick afscheid genomen. De afgelopen jaren heeft Yorick met volle inzet de Optimistengroep getraind en alle zeilers naar een hoger niveau gebracht. Helaas hebben wij vanwege de Corona-richtlijnen geen echt persoonlijk afscheid kunnen organiseren. Wij willen Yorick namens alle zeilers heel erg bedanken voor zijn grote inzet en hem veel succes wensen in de toekomst.

Als afsluiting van het jaar hadden we nog vier mooie wintertrainingen in Heeg. Ondanks dat het soms wel even bikkelen was vanwege de kou en we vanwege de richtlijnen op afstand moesten blijven, waren het nog heerlijke dagen waar mooi getraind kon worden.

Vanuit het bestuur willen wij alle trainers, vrijwilligers en verenigingen die hun locaties beschikbaar hebben gesteld heel erg bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar.

2021-390x225

Ja, dan is het alweer bijna 2021. Wat zal het komend jaar gaan brengen? Zeker het voorjaar van 2021 zal nog erg onzeker zijn en zullen we vast nog moeten schakelen.

Desondanks zijn we bezig om de planning voor 2021 rond te maken. Nog niet alle wedstrijden zijn bekend. De voorlopige kalenders hebben wij zo goed als klaar en komen in het begin van de kerstvakantie jullie kant op.

Houd er alvast rekening mee dat wij op zondag 10 januari een e-clinic organiseren en dat we vanaf dan trainingen op de zondagen gepland staan, nadere info volgt.

 

Er komen een paar veranderingen voor komend jaar:

Opzet indeling zeilers

Bij de verenigingen zien wij dat er sprake is van krimp. Hierdoor zien wij dat steeds minder jongere in aanraking komen met wedstrijdzeilen. Daardoor hebben we bij JWZ ook minder aanwas. Om de groepen groot genoeg te houden zal het komende jaar er iets anders uit gaan zien.

We gaan een binnenwaterprogramma maken voor de beginnende wedstrijdzeilers en zeilers die alleen op de binnenwateren willen (wedstrijd)zeilen. Aanvullend hebben we een buitenwaterprogramma met trainingen op grootwater en de landelijke (selectie) wedstrijden. Een nadere uitleg hierover volgt eerdaags met de planning.

In totaal is het programma weer net zo uitgebreid als altijd. Voordat het seizoen los gaat gaan we met de ouders en zeilers die nu mee doen aan de landelijke wedstrijden de agenda's afstemmen zodat we zoveel mogelijk dagen met een groep van minimaal 6 zeilers het water op kunnen. 

Samenwerking Landelijke verenigingen

Op dit moment zijn we bezig om voor komend jaar meer de samenwerking op te zoeken met andere verenigingen zodat de zeilers ook in grotere groepen kunnen trainen. De intentie is dat we elk weekend voorafgaand aan een (grootwater)wedstrijd met elkaar op locatie van de wedstrijd trainen zodat er met grotere groepen getraind kan worden.

Met de lasergroep gaan we wellicht nog iets verder. Helaas is die groep erg klein geworden. Om die reden zijn wij met verenigingen in gesprek om komend seizoen echt de samenwerking aan te gaan zodat ook de Laser-zeilers een stimulerende trainingsomgeving houden.

Samenwerking met de verenigingen in de regio

Komend jaar willen wij nog meer de samenwerking met de verschillende verenigingen in het Noorden opzoeken, om zo ook de beginnende zeiler te laten kennismaken met het wedstrijdzeilen.

Nieuwe trainers

Voor de Optimisten hebben wij twee nieuwe enthousiaste trainers gevonden in Karola Kruijer en Mark Immenga. Zij zullen zichzelf even voorstellen.

karolaMijn naam is Karola Kruijer en ik woon met mijn dochter in Grolloo. Ik kom uit een zeilfamilie en watersport is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Zoals velen van jullie ben ik begonnen in de Optimist. Toen ik nog Optimist zeilde, was er ook al de Combi-Noord. Ik vind het erg leuk om samen met Mark de Optimisten te gaan trainen, vooral omdat ik Mark als klein jongetje ken en ik hem ook heb mogen coachen. Ik hoop op veel plezier en successen tijden het zeilen. Want als je plezier hebt, komt het succes vanzelf.

                                                                          Groetjes Karola

Hoi , ik wil me graag voorstellen!

Mijn naam is Mark Immenga en ik ben één van demark1trainers/coaches van de Optimisten bij Jeugd Wedstrijd Zeilen. Vanaf mijn 7e jaar is zeilen mijn sport en ben ik erg fanatiek met wedstrijdzeilen in verschillende klassen. Als trainer vind ik het erg belangrijk om elke zeiler individueel te begeleiden en doormiddel van positieve feedback naar een hoger niveau te brengen. Ik streef ernaar om de zeilers alle ins en outs van het wedstrijdzeilen bij te leren, terwijl ze ondertussen een super dag op het water beleven! Plezier staat bij mij dus voorop, maar ook een gemotiveerde sfeer vind ik erg belangrijk.

Samen gaan we er een top seizoen van maken!

Groetjes Mark

logo-combi-noord

De combi data's zijn vastgesteld. De locaties zijn hetzelfde als we voor het afgelopen jaar in de planning hadden.

29 & 30 mei            VWDTP            te Paterswolde

12 & 13 juni            Bergumermeer te Eastermar

26 & 27 juni            WSH                 te Heeg (concept)

11 & 12 september ZVOS                te Steendam

Site

Op dit moment zijn we druk bezig met de site en om de planning van het komend jaar hierin te zetten. U zult in de kerstvakantie van ons bericht krijgen dat hij is bijgewerkt en er weer aangemeld kan worden voor het komende jaar.

Mocht u nog ideeën of suggesties hebben voor o.a. de site geef dat dan aan ons door via ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl

Voor nu willen wij graag jullie allemaal heel erg bedanken vor je inzet. Zonder hulp is er niets te organiseren. Mocht je het bestuur nog willen komen versterken wij zijn nog steeds op zoek!!!

prettige-feestdagen-2017-1

Als bestuur van Jeugd Wedstrijd Zeilen Noord willen wij jullie hele fijne feestdagen, maar vooral ook een gezond 2021 wensen.

Myrna, Koen, Jeroen, Jan Rein en Miranda