Nieuwsbrief december 2019

Geplaatst op 24-12-2019  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen

Nieuwsbrief december 2019

De boten staan in de winterstalling en het zeilseizoen is achter de rug. Ondertussen zijn wij vanuit het bestuur al weer druk bezig met het nieuwe zeilseizoen. Voordat we hier meer over vertellen willen wij graag nog even kort terugblikken op het afgelopen jaar.

Terugblik 2019

We begonnen in januari ijs weg bikkend voor de bikkels van zeilers.

In februari gingen we met een groep naar Bandol. We hadden voor dit jaar vanwege werkzaamheden een hele mooie locatie voor de tent en de campers met direct uitzicht op de zee. Wat heeft iedereen genoten.

Het voorjaar werd gekenmerkt door veel wind, veel zeilers moesten afhaken tijdens de eerste United 4 in Muiderzand omdat de omstandigheden te heftig was. Ook hebben we de zaterdag van de Combi in de Blauwestad af moeten zeggen vanwege de storm. Gelukkig hebben we door de flexibiliteit van iedereen een deel van de wedstrijden op zondag in kunnen halen.

Tijdens de Combi's hebben we dit jaar een hoop nieuwe zeilers kunnen verwelkomen. Wij hopen dat iedereen het zo leuk vond dat jullie volgend jaar ook weer van de partij zijn. De laatste Combi was afgelopen jaar in Makkum. Dit was een Combi op groot water. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind.

Ook het Herfstkamp was dit jaar een groot succes. We waren dit jaar weer met 50 zeilers. Het was een mooie week waar veel geleerd is, maar waar we ook veel lol hebben gehad.

Ook dit jaar zijn een aantal van onze zeilers geselecteerd.

Fenna de Vries voor het Jeugdteam                                                                                                                       

Olaf ter Wal voor de Kernploeg                                                                                                                               

Hidde Wapstra voor het NTT

Oud JWZ zeilster Marissa IJben heeft tijdens de zeiler van jaar gala de Flyer Trofee gewonnen (de prijs voor aankomend talent).

Allen van harte gefeliciteerd 

Binnen het bestuur hebben er ook wat wisselingen plaats gevonden. We hebben Myrna, Miranda, Jan Rein, Quinten en Koen mogen verwelkomen binnen het bestuur. Tijdens de najaarstraining en de afterparty hebben wij afscheid genomen van Nico, Richard en Michel.

Het bestuur heeft zijn best gedaan om de zeilers met veel plezier verder te brengen in het wedstrijd zeilen en hun eigen grenzen te verleggen. In November zijn wij met het bestuur een hele dag bij elkaar geweest om met elkaar te kijken naar de visie van Jeugd Wedstrijd Zeilen. Dit wordt nu verder uitgewerkt en hier zult je binnenkort meer over horen.

dsc-1243

Bedankt!!!

Wij willen alle trainers bedanken voor hun inzet voor het afgelopen jaar. Zonder hun waren we nergens. (helaas staan niet alle trainers op de foto)

Naast alle trainers willen wij ook graag alle vrijwilligers bedanken die ons het afgelopen jaar geholpen hebben. Denk hierbij aan de fotografen, ouders die mee gingen op de tonnetjes boot of als vaarbewijsouder, ouders die ribs en ander materiaal hebben vervoerd etc.

Iedereen namens de zeilers  

bloemen-bedankt-1

 

Site en opgaven

Sinds enkele dagen is de nieuwe site online. Hij is nog niet helemaal klaar en de komende weken zullen de overige pagina's verder gevuld gaan worden. 

Op de voorpagina staan de eerste activiteiten van dit jaar weergegeven. voor alle activiteiten kun je naar de agenda in de menubalk. De planning voor de basisgroepen en de planning voor de intensieve groepen kan je ook op de voorpagina vinden.

Wanneer je je voor een activiteit aan wilt melden kun je bij de activiteit inloggen. Dan worden meteen de gegevens (die bij ons bekend zijn) weergegeven. Het is het in ieder geval belangrijk om helemaal onderaan per activiteit aan te geven in welke categorie je zeilt. Dit lijkt wat dubbel, maar dit is nodig om op de site weer te kunnen geven wie er per activiteit zijn aangemeld.

De inloggegevens ontvangen jullie op korte termijn via de mail. Jullie kunnen nadien zelf het wachtwoord wijzigen.

Wanneer wij van zowel de zeiler als van een ouder een mailadres hebben, ontvangen jullie beide dezelfde mailingen.

Op de stite kun je onderaan het privacy reglement en de voorwaarden voor de intensieve- en basisgroepen vinden. Wij willen jullie vragen deze door te lezen.

Vanaf nu gebruiken wij ook een nieuw mail adres: ofni.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl en voor alle financiële zaken retseemgninnep.[antispam].@jeugdwedstrijdzeilen.nl

Mochten er nog vragen of op en aanmerkingen zijn horen wij het graag.

Aanmelden

Vanaf nu kan er aangemeld worden voor alle activiteiten tot aan de zomer. De intensieve groepen moeten dit voor 6 januari hebben gedaan.

Ook voor de zeilers van de basisgroepen willen wij toch dringend vragen om de zeilers vroegtijdig aan te melden zodat wij ook tijd genoeg hebben om de trainers te regelen.

Voor komend jaar hebben we de regels hierin wat aangescherpt. Aamelding moet uiterlijk twee weken voor een activiteit.  Bij aanmeliding na deze datum is deelname niet gegarandeerd. Wij zullen dan moeten kijken of dit nog binnen de huidige groepsgrootte past. Teven zullen wij hiervoor € 10 per activiteit extra in rekening brengen.

Gezien de stijgende kosten hebben wij helaas moeten besluiten om de prijzen voor 2020 omhoog te doen. De kosten voor een dag training of coaching bedraagt € 30,- per dag. Een dagdeel training (met name voor de intensieve groepen) komt op € 20,- per dagdeel

Intensieve Splashgroep

Vanaf komend zeilseizoen gaan we naast een intensieve Optimisten en Laser groep ook starten met een intensieve Splashgroep. Dit houdt in dat men zich conformeert aan drie kwart van het intensieve programma en de zeiler in staat is om zich zelfstandig op grootwater te redden en mee te doen aan de selectie wedstrijden.

Op dit moment hebben wij 7 zeilers. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen neem dan gerust contact met ons op.

splash-150x150

Wintertrainingen

In januari en februari organiseren wij voor de zeilers van de intensieve groepen op een aantal zondagen een wintertraining. Als het weer het toe laat gaan we zeilen en anders komt er een alternatief programma. Mochten er nu ook basis zeilers zijn die hier graag aan mee willen doen, geef je dan vooral op.

Zorg wel voor warme kleding en voldoende eten en drinken.

ijszeilen-1

Bandol

In de week van de voorjaarsvakantie (16 t/m 21 februari) gaan we weer naar Bandol. Er zijn nog plekken vrij dus als je nog twijfelt geef je dan snel op.

Op de site onder nieuws (op de voorpagina) kunt u nog aanvullende informatie vinden.

bandol

COMBI 2020

Ook volgend jaar zullen wij vanuit Jeugd Wedstrijd Zeilen in samenwerking met een aantal verenigingen de combi's organiseren.

De data voor de combi's zijn:

30 & 31 mei Bergumermeer

13 & 14 juni Heeg

27 & 28 juni Paterswolde

22 & 23 augustus Schildmeer

Zet ze alvast in de agenda en meldt je aan.

een-gelukkige-nieuwjaarsgroet-vrolijk-kerstfeest-en-happy-nieuwjaar-wenskaart-achtergrond-nacht-van-kerstmis-wintervakantie-160126545

 

Als bestuur van Jeugd Wedstrijd Zeilen willen wij jullie allemaal hele fijne dagen wensen en een heel mooi ZEILEND 2020.