Nieuwsbrief april

Geplaatst op 20-04-2023  -  Categorie: Algemeen

Beste zeilers,

Trainingen

We zijn weer begonnen!! De eerste training zit er alweer op, zie ook de fantastische dronebeelden: voorjaarstraining JWZ bij vwdtp

De volgende trainingen staan ook al op de agenda! 13 en 14 mei staat er een grootwatertraining gepland. Voor de details en inschrijven zie de Agenda.

nieuwsbrief-april

 

Combi

LET OP!! De Combi Grou is verplaatst naar 16 juli !!! Dus even wijzigen in je agenda.

 

Oversteek

Spannend: het IJsselmeer over!

We gaan iets heel spannends doen: we steken het IJsselmeer over!

Wedden dat jullie ouders dit nog nooit gedaan hebben? Lekker vet, want jullie gaan het wel doen. We gaan het heel goed voorbereiden. Het gaat allemaal op zondag 18 juni gebeuren. Afhankelijk van de wind wordt vooraf bepaald hoe we dat grote meer oversteken: vanuit Friesland (Stavoren of Workum) naar Noord-Holland (Medemblik of Enkhuizen) of omgekeerd. We hopen op windkracht 4 of 5, lekker planeren!

En weet je wat het leuke is? Terwijl jullie lekker met elkaar op het water bezig zijn, moeten die arme ouders aan het werk. Want zij moeten ervoor zorgen dat trailers en trolleys aan de overkant komen.

Er is bij zeilen altijd een voorbehoud, zoals jullie weten: het weer moet mee zitten.

nieuwsbrief-april-2

Deze overtocht is bedoeld voor zeilers (Optimist, Splash en Laser) die ervaring hebben met wedstrijden op groot water. Als je twijfelt of je hier voldoende bootcontrole voor hebt, vraag het je coach.

Wil je mee doen, geef je dan op via de Agenda.

 

Jelmer van Beek

Onze Oceaan zeiler Jelmer heeft weer een blog geschreven, je kunt hem lezen op:

Blog Jelmer van Beek 

 

met vriendelijke groet, 

Bestuur Jeugd Wedstijd Zeilen