JWZ Nieuwsbrief januari

Geplaatst op 07-01-2023  -  Categorie: Algemeen

logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

Beste Zeilers en Zeilouders,

Allereerst nog de beste wensen voor 2023. Het duurt nog even voor we weer het water op gaan, maar een van de grootste zeilevenementen gaat volgende week van start en daarbij speelt een zeiler die tot 15 jaar geleden nog meedeed aan de Combi Noord, een grote rol.

ocean-race

Jelmer van Beek, 28 jaar jong en ooit winnaar van het Combi-klassement, is de schipper (kapitein) van de Nederlandse Volvo Ocean-boot. Die boot doet mee aan de Volvo Ocean-race (deze naam is bekend, tegenwoordig heet die eigenlijk The Ocean Race) die zondag 15 januari in het Spaanse Alicante van start gaat. (Zondag 8 januari is de eerste in-port (haven) race).

Het is een race rond de wereld en die wedstrijd staat samen met de America’s Cup bekend als de grootste zeilwedstrijd ter wereld voor grote boten. We moeten hierbij wel een kanttekening maken, want de Nederlandse boot doet vanwege beperkte sponsoring een kleiner deel van de race mee.

Jelmer groeide op in Groningen en leerde zeilen bij Vwdtp op het Paterswoldsemeer. En leerde voor een deel ook bij de Combi’s en op de trainingen van JWZ.

jelmer-van-beek-lachend team-jajo

 

De meesten van jullie zullen Jelmer van Beek niet kennen, maar hij zal de komende maanden vaak voorbij komen op tv, in kranten en op socialmedia. En wij willen graag dat jullie allemaal hem ook leren kennen als één van de zeilers die ooit de Combi Noord zeilde en trainingen volgde bij Jeugdwedstrijdzeilen (JWZ).

Om hem alvast wat beter te leren kennen krijgen jullie nu een interview toegezonden (zie hier het artikel van Jelmer van Beek) dat drie en een half jaar geleden in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant stond. Dan weet je alvast wat meer over hem. En in de loop van de week stuurt hij onze jeugdzeilers nog een video met een persoonlijke boodschap.

Let daarom goed op je mail, op onze site en volg de socialmedia waar je kunt vernemen over de grootste avonturen van een bijna beroemde oud-zeiler van de Combi. Hij zeilde en leerde op hetzelfde water als jullie en kreeg training van onze goede trainers!

Wil je alvast meer weten over Jelmer neem dan een kijkje op zijn website: jelmervanbeek.nl. Nieuwschierig naar de the Ocean Race? Check dan snel de website www.theoceanrace.com voor al het nieuws over deze zeilwedstrijd. Ook de in-port race van 8 januari is hier te volgen. 

Wij zien elkaar snel weer op het water.

Groet,

Bestuur van Jeugd Wedtrijdzeilen Noord