Net geen zes wedstrijden op Paterswoldsemeer

Geplaatst op 09-07-2024  -  Categorie: Algemeen

Het was weer een ouderwets geslaagde Combi op het Paterswoldsemeer. Strijd, verraderlijke wind en knakworst tussen de middag. En mooie winnaars: José Kalis, Matthijs Jacobs-Monsees, Jeen Lampe en Bart Jager.

Bijna was het tijdens de Combi Paterswoldsemeer gelukt om zes wedstrijden te zeilen. Het wedstrijdcomité hield het tempo er strak in, maar net toen ze voor de zesde wedstrijd wilden gaan viel de wind eruit en kondigde zich een immense hoosbui (met op de achtergrond wat onweer) aan. Snel werden de boeien opgeruimd en de zeilers naar de kant gestuurd.

En het was net op tijd voor iedereen om die hoosbui te ontlopen. Ook voor trainster Dominique (Do – voor insiders) Ebbinge, ware het niet dat ze haar tas nog halfopen in de rib had laten staan. Gelukkig zaten daar de prijzen niet in die ze even later mocht uitreiken. Die stonden al veilig uitgestald op een tafel in de kantine van VWDTP.

img-2696

Bij Optimisten Junior had Belterwiede-winnaar Tom Jager forse tegenstand. De bus met zeilers van het Sneker KWS was weer gearriveerd en tegen de power van Jeen Lampe (1), Thymen Santema (2) en Mirthe Aarts (3) was hij niet opgewassen. En ook Wietse Timmer bleef hem voor. Het was een mooi veld met een stevige strijd.

Matthijs Jacobs-Monsees won de Optimist Benjamin. Bij Optimist Groen was José Kalis weer eens de sterkste, opnieuw gevolgd door haar clubgenoot Joas van Elselo. Beiden komen van ZKZM (Leekstermeer) en lijken die club qua jeugd nieuw leven in te blazen.

Dan hadden we nog de Splash. Ook daar bekende gezichten op het podium: Bart Jager (1), Pim van Loenen (2), Annemé Dijkhuis (3) en Julia Paardekooper (4).img-2406

 

 

Al met al een geslaagde dag. En misschien wel totaal geslaagd als er binnenkort nieuwe bestuursleden voor JWZ opduiken. We hebben al vaker om kandidaten gevraagd. Er is inmiddels wat interesse. Jullie horen er nog van.

 

 

 

 

Benieuwd naar de uislagen? Uitslagen

Benieuwd naar de foto's? Combi foto's