JWZ Herfstkamp

Geplaatst op 10-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Een betere zeiler worden tijdens ons Herfstkamp?

Wil je als zeiler echt beter worden? Kom dan naar ons Herfstkamp op het Starteiland in het Sneekermeer. Het is een van de hoogtepunten van het jaar.

Het is er niet alleen gezellig, maar wat je er leert kun je ook meteen oefenen en inslijten. Het grote voordeel van een meerdaags trainingskamp is dat je de eerste dag dingen leert, ze de tweede dag verder uitprobeert en ze de laatste dag helemaal onder de knie hebt. Het is dan zelfs routine.

Op de club hebben jullie allemaal goeie trainingen. Het probleem is alleen dat je iets leert en er pas een week later weer kunt oefenen op wat je geleerd hebt. Het duurt dan langer voor je routine hebt en vaardigheden onder de knie krijgt.

Tijdens de herfstvakantie hebben we een grote groep zeilers een aantal dagen bij elkaar op het Starteiland in Sneek. Allerlei zeilers uit de verschillende jeugdklassen doen mee, van beginnende tot ervaren wedstrijdzeilers.

Dit jaar is het kamp vanaf zaterdag 21 tot en met woensdag 25 oktober. We starten op zaterdag aan het eind van de middag. Iedereen blijft slapen, ’s morgens starten we met de warming-up – o, sorry, eerst een ontbijt natuurlijk - overdag gaan we het water op en ‘s avonds wordt teruggeblikt met je trainer.

Verrassing is welke spreker we dit jaar gaan krijgen om te vertellen over weersvoorspellingen of zijn of haar ervaring met wedstrijdzeilen of hoe je slim tactisch wedstrijdjes kunt winnen. Er is natuurlijk ook tijd voor gezelligheid. Ieder jaar hebben we natuurlijk ook de bonte avond.

Na een paar van die intensieve dagen op het Sneekermeer heb je echt grote stappen gemaakt. Het kamp is niet alleen voor zeilers die grote ambities hebben. Iedere jeugdzeiler die beter wil worden, kan op zo’n Herfstkamp vooruitgang boeken.

Minstens zo mooi is dat iedereen elkaar beter leert kennen en vriendschappen weer hechter zijn geworden.

Schrijf je snel in, er is plaats voor maximaal 30 zeilers.

Inschrijven

Sportieve groet,

Bestuur Jeugd Wedstrijdzeilen Noord