Gezellige start Combi Groen

Geplaatst op 04-06-2024  -  Categorie: Algemeen

De kop van het zeilseizoen is eraf voor Jeugdwedstrijdzeilen. De Combi Groen bij Drachten/De Veenhoop leverde een gezellige en geslaagde dag op, die José Kalis van zeilvereniging ZKZM bovendien de eerste prijs opleverde.

img-0501

Zeilvereniging ZKZM uit Leek was sowieso heel succesvol, want Joas van Elselo zat zijn clubgenoot dicht op de huid. José bleef slechts twee punten voor en had ook een eentje meer.

ZV Schildmeer, dat dit jaar veel jeugd en vooral ook jonge jeugd telt, was met vijf Opti’s aanwezig bij Drachten. Iris Elderman kaapte de derde prijs. De  twee zeilers van Drachten/De Veenhop, Thijmen Heida en Steijn Keidel, lieten zich ook gelden. Dagmar Haaksma (Schildmeer) bleef hen net voor.

img-0448

Het was een pittig dagje, het was windkracht 4 en af toe flinke vlagen. Maar de zeilers lieten zich niet kennen. Trainers Anne-Meike van Esseveld en Max Harder en hun assistenten Jinte en Ties zagen, na een gezellige lunch op het water, dat het zwaar was. Na in totaal pakweg vier uurtjes zeilen werd het clubhuis weer opgezocht voor de prijsuitreiking.

Op naar de volgende Combi voor Groen, de 23ste juni bij Belterwiede!

 

 

 

 

 

uitslag-opimist-groen