Combi Delfzijl: avontuur voor zeilende bikkels

Geplaatst op 10-06-2024  -  Categorie: Algemeen

De zeilers kwamen met glunderende gezichten en doorgaans afgematte lichamen van het water, maar wat hadden ze genoten van de Combi in Delfzijl! Er was geen luxe, er werd een keiharde strijd met weer, water en wind uitgevochten, het was een hevige strijd met de elementen.

Maar alle zeilers genoten: van de primitieve maar toereikende accommodatie die bemand werd door hulpvaardige beachmasters, van de golven en de keiharde wind én van de onderlinge gevechten op de Eems tussen Delfzijl en het Duitse Emden. Niemand klaagde en iedereen genoot. Het was een avontuur voor bikkels.

Uiteindelijk gaat het bij zeilen om de uitslagen, maar er waren talrijke momenten die aangaven hoe zwaar het op het water was. Aan het eind van de dag was er – grapje - niemand afgedreven naar Duitsland en sommigen weigerden ondanks de vermoeidheid de wal op te zoeken. Want de meeste zeilers hadden nog nooit zó veel van zichzelf gevraagd en gek genoeg beviel het wel, al die ‘ellende’. Deze Combi was wat sport mooi maakt: iedereen werd uitgedaagd en iedereen ging die strijd aan.

img-1266

Bij de Optimisten ging de eerste prijs naar Jeen Lampe (KWS) die het ondanks drie eentjes zwaar te  verduren had tegen zijn clubgenoten Mirthe aarts en Thymen Santema, terwijl ook Tom Jager (VWDTP) hem het vuur aan de schenen legde.

Bij de Splashes kreeg Bart Jager (VWDTP) de eindzege bepaald niet cadeau van Julia Paardekoper (ZV Schildmeer). Dinant Kruijer won de Ilca-klasse. De zeilers kregen prachtige originele CNC-gesneden (computer) paneeltjes die een goede weergave vormden van de geweldige dag en de formidabele organisatie.

img-1177

Het was alleen jammer dat er geen prijs voor de held van de dag was: Karola Kruijer. Zij ging keer op keer het water in en stond soms bijna tot haar nek in het water om bootjes van en naar de kant te trekken. Hulde.

Benieuwd naar de uitslagen? kijk op onze uitslagen pagina. Uitslagen

Luwe was uiteraard ook weer van de partij! benieuwd naar de foto's? Zie de Combi foto's pagina. Combi foto's