logo-jeugdwedstrijdzeilen-nieuw

Fotogalerij

Hier vind je foto’s van onze trainingen en (zeil) wedstrijden waar wij aanwezig zijn. Foto reportages van de Combi’s vind je op foto pagina van de Combi’s.  

 

2023

 

 

2022

 
 

 

2021

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020

 
 
img-2757

Foto's Najaarscompetities Belterwiede (Wanneperveen) en de Veenhoop (Drachten)

 
 
 
 
 
oversteek-2020
 
 
 
 

Zeilhelden heeft ook aandacht besteed aan "onze" Oversteek en IJsselmeertour.

Zeilhelden

 
 
dsc-0343
 

Bandol 2020

Ik ben Pieter.
In 2020 ben ik voor het eerst naar bandol geweest. Ik twijfelde even of ik wel zou gaan want normaal gaan we dan skiën maar uiteindelijk was het het helemaal waard. Voor mij was het allemaal heel nieuw, zoals de golven, Maar dat was geen probleem.
Het weer was fantastisch, het was super gezellig en heb ook heel veel geleerd, de restaurantjes waren super lekker. De trainers waren fanatiek en hielpen je gemakkelijk door de week heen. Het maakte niet uit uit of je in opti splash of laser vaart je bent altijd met de hele groep. En ik ga volgend jaar dolgraag weer!!!

Hoi ik ben Susan en ik ben dit jaar voor het eerst naar Bandol geweest. Ik moest kiezen tussen skiën of gaan zeilen in Bandol. Ik heb voor Bandol gekozen en van die beslissing heb ik absoluut geen spijt gehad! Dit was veruit mijn leukste zeilervaring ooit. Ik heb veel geleerd en ontzettend veel plezier gehad. Elke ochtend hardlopen was voor mij een feestje, ik keek er elke avond weer naar uit. Daarna onkleden en bootjes klaarmaken en dan vanaf 10 uur het water op, soms aten we op het water en soms op de kant. Tot ongeveer half vijf zaten we op het water. We hebben een paar dagen harde wind gehad. Dit vond ik geweldig, er waren hoge golven. Ik heb hierdoor leren golfsurfen en dat vergeet ik nooit meer. Een geweldig gevoel als je van een golf gaat. Ook de aan-de-windse rakken waren top. Volle bak hangen en schoten! De dagen met zachte wind hebben we ook heerlijk gevaren, we hebben een keer geteamzeild. Daar leer je ontzettend veel regels van toepassen en je werkt samen als een team! Verder hebben we ook aan een wedstrijdplan maken gewerkt en met welke factoren je dan rekening mee moet houden. Kortom, Bandol was geweldig en ik kijk al uit naar volgend jaar!

Hoi ik ben Annelien, Ik ben voor het eerst mee geweest met JWZ naar Bandol en ik zou er zo weer heen gaan. Het was geweldig.

Het weer was lekker warm en we hebben alle soorten wind gehad. Hard, normaal en zacht.  De groep was heel gezellig. De sfeer was altijd leuk. En we gingen zelfs meer met elkaar eten dan was gepland. En wat ik nog wilde zeggen: de trainers waren geweldig. We hadden in de ochtend loop training met muziek met Dominique. Dat was elke dag een leuk feestje om mee te beginnen. Als ik Bandol mag beoordelen dan krijgt het van mij 5 sterren! Heel erg bedankt voor dit gezellige weekje.

 
20200214-120232
 

Palamos Optimist Trophy 2020

Op zondagavond 9 februari gingen we dan toch; ondanks de storm, vliegen maar Girona. Vanwaar we door zouden reizen naar Palamós.
In Palamós heb ik samen met Wolf en Kirsten van RTC-Noord en Willemijn en Leona van de Maas, meegedaan aan de Palamós Optimist Trophy. Onze trainers waren Koen Vierling en Yorick Verzijden.
Op maandag begon de eerste training, er was veel deining en een zachte wind, dat was verwarrend, ik werd zeeziek. De overige dagen nam ik hier een pilletje voor.
Dinsdag en woensdag waren trainingsdagen.
Donderdag was de eerste wedstrijddag, er stond een lekker windje en aardig wat deining. Ik heb 1 wedstrijd uitgevaren en 2 dnc. Een leuk filmpje van deze dag is te zien op https://youtu.be/JNgaYu4rJ-M
Dag 2 veel starts die afgebroken werden ivm draaiing van de wind, mijn groep is niet gestart.
Dag 3 te weinig wind, maar de avonds wel de Winner-party, een verloting waar je leuke zeilprijzen kom winnen, met als hoofdprijs een nieuwe Winner! Tot ieders verrassing werd die gewonnen door een Nederlander.
Dag 4 te veel wind, geen races.
Ondanks de weinige wedstrijden, was het een leuke leerzame week. Ik heb veel geleerd op het gebied van trim en weer en we hadden leuke contacten met de andere teams. 
Wie gaat er volgend jaar ook mee??
Julia Paardekooper