Jelmer Zittema

 
 
foto-jelmer-1
Ik ben Jelmer Zittema uit Groningen.
Ondanks dat ik in Groningen woon spreek ik ook een aardig woordje Fries, ik ben namelijk opgegroeid in Grou. Relatief laat, op mijn elfde, ben ik bij KWV FRISIA begonnen met zeilen. Samen met mijn ouders die overigens geen watersporter waren, mijn eerste optimist gekocht. En daar stonden we bij de vrijdagavondtrainingen. Zonder waltrailer want die vonden we de eerste keer alleen maar onhandig, later wisten we wel beter..... Al vrij snel ben ik ook in aanraking gekomen met wedstrijdzeilen en voer ik de combi's van Jeugd Wedstrijd Zeilen. Van de C naar B, naar de A en toen ook direct nationale en internationale wedstrijden, dit onder begeleiding van JWZ. Sindsdien ben ik tot mijn 19e meerdere dagen doordeweeks en zeker ieder weekend met zeilen bezig geweest. Een tijd lang in de Splash gevaren, waarin ik mijzelf in Wereldkampioen van 2012 mag noemen en daarna in de de laser Radiaal. 
 
Bij toeval ben ik op mijn 19e gestart met het trainen en coachen van zeilers in de Splash. Iets waar ik al snel net zoveel plezier uit haalde als zelf in de zeilboot zitten. Ik heb als zelfstandig coach op veel plekken zowel nationaal als internationaal zeilers getraind en gecoacht. Ook ben ik coach geweest van Guyonne Schuch toen zij Wereldkampioen werd in Splash, jullie misschien welbekend. Op dit moment is zeilen weer een hobby geworden en ben ik nog meerdere keren per jaar te vinden op het water in de Regenboogklasse, waar ik samen met een vast team vaar in Regenboog nummer 12. 
 
JWZ heeft mij enorm veel gegeven: persoonlijke ontwikkeling, veel plezier in het zeilen en vrienden voor het leven. Het idee om bij JWZ in het bestuur te gaan is ontstaan vanuit de gedachte om de huidige jeugd deze dingen ook te geven die JWZ mij heeft gegeven. Ik kijk ernaar uit en hoop jullie allen snel tegen te komen op het water!