Bent Nielsen

 
 
foto-bent 2

Mijn naam is Bent Nielsen en ik kom uit Groningen.

Door op mijn achtste mee te doen aan een open dag bij ZVOSS ben ik in aanraking gekomen met het zeilen. Al snel vond ik het zo leuk dat de vrijdagavondtraining elke week op de planning stond en mijn eerste Optimist maar gekocht moest worden. Een jaar na mijn kennismaking met het zeilen kwam ik in contact met Jeugd Wedstrijd Zeilen, door mee te doen met de combi's. Vanaf dat moment heb ik meegedaan aan de verschillende combi's en trainingen van Jeugd Wedstrijd Zeilen. Na het doorlopen van de Optimist C, B en A heb ik de overstap gemaakt naar de Splash. Vanaf dat moment begon ik ook meer nationale en internationale wedstrijden te zeilen. Al snel was ik  meerdere dagen bezig met zeilen. Dit heb ik volgehouden tot mijn 19e, waarvan de laatste twee jaar in de Laser Radiaal. Door een blessure heb ik moeten stoppen met het zeilen.  

Door het niet meer te kunnen zeilen ben ik hele andere dingen gaan doen en ben ik niet meer echt betrokken geweest bij het zeilen. De laatste jaren ben ik erachter gekomen dat ik het zeilen best ben gaan missen en heb daarom gekeken hoe ik toch weer betrokken kon raken. 

Bij Jeugd Wedstrijd Zeilen heb ik altijd enorm veel kunnen leren, maar vooral ook plezier kunnen hebben in het zeilen. Door in het bestuur te gaan zitten van Jeugd Wedstrijd Zeilen hoop ik de jeugd net zo'n leuke tijd te geven als ik zelf heb beleefd. Ik hoop dat we snel weer kunnen beginnen met zeilen en jullie tegen te komen op het water.