Training en begeleiding

Trainingen

In samenwerking met het RTC (regionaal trainings centrum Sneek) en regionale verenigingen organiseert Stichting Jeugd Wedstrijd Zeilen Noord ook in 2017 weer diverse trainingen.

We praten daarbij over diverse niveaus en ambities. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de Voor- en Najaarstrainingen.
Die zijn voor iedereen toegankelijk, al worden er wel eisen aan de kleding (warmte en veiligheid) gesteld.
Voor de toppertjes die zich op grootwater willen voorbereiden zijn er ook een aantal Grootwatertrainingen meestal op Workum.

Opgave voor wedstrijden vindt plaats:

  • Combi’s via het opgavformulier van Stichting Jeugdwedstrijdzeilen
  • United-4 via de site United-4 Sailing (schrijf je snel in want vol = vol)
  • Info over de internationale wedstrijden tref je aan op de site van de klasse organisaties en via de eigen site van het zeilevenement bijvoorbeeld de Dutch Youth Regatta (DYR). Alle links naar de bekende evenementen en klassenorganisaties zijn onder het kopje links te vinden
Begeleiding

Bij grotere wedstrijden is het handig op het water begeleiding te hebben. Soms ben je uren aaneen op het water en dan kun je bij de begeleiding voor allerlei zaken terecht.

In samenwerking met het RTC (regionaal trainings centrum Sneek) organiseert Stichting Jeugd Wedstrijd Zeilen Noord de begeleiding tijdens de combi’s, de landelijke (selectie)wedstrijden en sommige internationale wedstrijden (bij voldoende deelname) in 2017, voor zeilers uit de regio.

Neem je deel aan de combi’s dan krijg je standaard ook begeleiding. Met andere woorden heb je je via Jeugd Wedstrijd Zeilen opgegeven voor de combi’s, dan is dit een opgave inclusief begeleiding. Bij de (selectie)wedstrijden is dit niet zo en moet je je voor begeleiding opgeven. De opgave voor begeleiding is niet verplicht, maar wel aan te raden. De zeilers verblijven gedurende de wedstrijden vaak aaneengesloten en langer op het water. De begeleiding houdt in:

  • Voorbespreking o.a. over bijzonderheden van het (wedstrijd)water en weervoorspelling
  • Waar trainers/begeleiding liggen voor de start en na de finish
  • “Bewaken” van tonnetjes, zorgen dat zeilers voldoende eten en drinken
  • Zo goed en kwaad als dat gaat zicht houden op het verloop van de wedstrijd om na de wedstrijd de zeiler een terugkoppeling te kunnen geven
  • Opvang als zeiler het even niet meer ziet zitten zodat de zeiler “klaar” is voor de volgende start
  • Het samenzijn tussen de wedstrijden is erg gezellig
  • Nabespreking