Over de Combi

De Combi is er vier keer per jaar

De Combi-Noord is een reeks van zeilwedstrijden voor de noordelijke jeugd. Het gaat elk jaar in totaal om vier weekenden met als het lukt vijf wedstrijden en al die keren zijn we steeds op een andere plek in Noord-Nederland.

De data van de Combi 2016:
6 - 7 mei Combi Paterswolde
20 - 21 mei Combi Grou
1 - 2 juli Combi Belterwiede
15 - 16 juli Combi Langweer

Er doen aan de Combi tussen de 100 en 150 zeilers mee. Dat aantal varïeert elk jaar. Die hele grote groep wordt opgedeeld in niveaus. Bij de Optimisten tellen we drie niveaus; A, B en C. De C’ers (beginners) kunnen met heel weinig ervaring en een ongemeten boot al meedoen. De Splash, de wat oudere jeugd die in een wat grotere boot zeilt, telt twee niveaus. De Laser is opgesplitst in een 4.7-klasse en een Radial-klasse (de zeilgrootte varieert). Ook zijn de tweemansboten zoals Vaurien, 420 en Flits van harte welkom.

Op de Combi kan de noordelijke jeugd zich met elkaar meten. Ze zeilen doorgaans op zaterdag drie wedstrijden en op zondag twee. Het zeilen staat centraal maar de sfeer vinden we ook heel belangrijk. We organiseren daarom op de wal ook leuke dingen. Zo is er bijvoorbeeld altijd een springkussen als daar tenminste ruimte voor is.

Tijdens de wedstrijden is er voor iedere klasse begeleiding aanwezig, zowel tijdens de voor- en nabespreking als op het water.

Voor de optimist C begint de Combi al op 30 april. Voor de echte beginners is er in 2017 een oefendag vlak voor het eerste officiële combi weekeind. Noteer alvast maar in je agenda: op zondag 30 april wordt er een oefen combi gehouden voor beginnende Optimist zeilers (Optimist C). In de ochtend krijg je uitgebreid uitleg wat de bedoeling is en ’s middags varen we een paar korte wedstrijdjes. Deze oefen combi vindt plaats op het Bergumermeer, en de deelname aan deze oefencombi is gratis..

30 april Combi C Bergumermeer