Informatie over de Combi’s

WAT ZIJN DE COMBI’S

Jullie zeilen al heel aardig op jullie eigen vertrouwde meer, maar er is meer onder de zon. Soms is het leuk om je ‘zeil-kunnen’ eens te meten met andere enthousiaste kinderen die ongeveer net zo goed kunnen zeilen al jij zelf.
Daarom organiseert Stichting Jeugdwedstrijdzeilen Noord ieder jaar vier tweedaagse zeilwedstrijden op 4 verschillende meren in Noord Nederland. Deze wedstrijden heten de Combi’s en ze worden gehouden op zaterdag en zondag.

               

Bij jeugdwedstrijdzeilen gaat het om twee sleutelwoorden: sfeer & prikkels.

De stichting zorgt voor elk wat wils. Op deze manier komt iedere zeiler aan zijn trekken. Of je nu fanatieke topzeiler bent of een beginnende wedstrijdzeiler maar ook als je gewoon voor de gezelligheid eens je allereerste wedstrijdje wil varen.

Je kan je opgeven voor alle vier combi’s maar ook voor één combi.
Je kan meedoen met verschillende boten en op verschillende niveaus. Voor de Optimist zeilers is Groen bij de Combi de instapklasse. De C’ers kunnen met heel weinig ervaring en ook met iedere (ook ongemeten) Optimist al meedoen. Maar ook voor de meer gevorderde Optimist zeilers zijn de Combi’s de eerste stappen op het wedstrijdcircuit.

Naast de Optimisten zijn er ook wedstrijden voor Splash zeilers (A en B niveau), Laser zeilers en Flis zeilers (A,B en C niveau)

De Combi’s zijn leuk, leerzaam, laagdrempelig en vooral ook heel gezellig.

De inschrijfkosten voor 1 weekend bedragen € 35,-
Als je je voor alle 4 combi’s in 1 x aanmeld dan zijn de totale kosten € 120,-

We hopen je te kunnen overtuigen om mee te gaan doen aan de combi. Immers de combi is het begin van je zeil carrière, ook Marit Bouwmeester is begonnen bij Jeugdwedstrijdzeilen Noord
Veel van de huidige zeilers voeren vorig jaar hun eerste Combi. Van te voren best spannend, maar achteraf is het zó meegevallen, ze kijken er met veel enthousiasme op terug !

Als er nog vragen zijn dan kun je mailen naar jeugdwedstrijdzeilen@gmail.com

Inschrijving kan via de kalender.

Waar en wanneer

  I      8 en 9 juni 2019              WV Oldambt meer  te Midwolda 

 II   22 en 23 juni 2019            ZV Belterwiede         te Wanneperveen

III  29 en 30 juni 2019               KWV Frisia                  te Grouw                

IV  24 en 25 augustus 2019   WV Makkum              te Makkum

Waar vindt je alle informatie

Informatie over de combi’s kan je terug vinden in de Aankondiging of te wel de Notice of Race (NOR) en in de Wedstrijdbepalingen of te wel Sailing instructions en de lokale wedstrijdbepalingen van de locatie.

Bij vragen kan je altijd contact opnemen met mensen van het bestuur.